Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
40-річний лучанин був «смотрящим» у Рівненському СІЗО і ділив засуджених на «касти»

Під час затримання... в камері для затриманих.

Фото – пресслужба прокуратури Рівненської області.

40-річний лучанин був «смотрящим» у Рівненському СІЗО і ділив засуджених на «касти»

Жителю Волині оголошено про підозру у поширенні злочинного впливу

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури так званому «смотрящому» за слідчим ізолятором повідомлено про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу, а також в організації наркобізнесу за ґратами.

За даними слідства, двічі судимий 40-річний лучанин нині перебуває під вартою в Рівненському слідчому ізоляторі за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. Втім, на шлях виправлення чоловік не став, а навпаки – вирішив продовжити знайому справу. Він, використовуючи свої лідерські та організаторські здібності, діючи відповідно до «злодійських понять», отримав статус так званого «смотрящого» за установою попереднього ув’язнення.

  Крім того, зловмисник організував та здійснював керівництво угрупованням, яке систематично постачало до установи наркотичні засоби.

В слідчому ізоляторі чоловік організував вербування нових учасників кримінальної спільноти, накопичував кошти, майно та інші активи і розпоряджався так званим «общаком». Він налагодив постачання на територію установи наркотичних засобів, алкогольних напоїв, мобільних телефонів та інших заборонених речей, організовував азартні ігри. Ще – поділив засуджених на «касти» та переводив їх з однієї в іншу відповідно до норм «злодійської моралі». Крім того, зловмисник організував та здійснював керівництво угрупованням, яке систематично постачало до установи наркотичні засоби.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НПУ.

Максимальне покарання за вказані злочини – позбавлення волі на строк від 9 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Ліна ВОГОНЬ.

Читайте також: На Волині чоловік напав із ножем на працівника ТЦК і завдав йому важкі рани.

Реклама Google

Telegram Channel