Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Коли вибухнуло, жінка якраз дзвонила синові з Польщі...». Деталі смертельного випадку на Волині 

Співробітники групи піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ГУ ДСНС Волині знайшли і знешкодили 167 артилерійських боєприпасів часів Першої світової війни.

Фото: ГУ ДСНС України у Волинській області.

«Коли вибухнуло, жінка якраз дзвонила синові з Польщі...». Деталі смертельного випадку на Волині 

14 березня поблизу села Колпитів, що на Локачинщині, сталася трагедія: внаслідок здетонування снаряда загинуло троє людей

 

 Увечері до чергової частини сектору поліцейської діяльності № 1 (селище Локачі) надійшло повідомлення від жительки Колпитова з приводу того, що двоє братів її чоловіка разом із односельцем пішли у ліс із металошукачем та не повернулися. Виїхавши за орієнтовою адресою, поблизу згаданого села поліцейські виявили мертвими трьох місцевих жителів, яким 27, 35 та 38 років. Попередньо відомо, що вони загинули внаслідок здетонування снаряду. 

На місці вибуху працювали слідчі. Територію було обгороджено. Окрім тіл,  знайдено до пів сотні старих боєприпасів.

Як розповіла «Суспільному Луцьк» місцева жителька Ольга Вітюк, напередодні чула гучний вибух, який пролунав у лісі. Одразу після цього місцеві мешканці поїхали туди, аби перевірити, що сталося. До речі, про нещасний випадок односельцям повідомила матір одного із загиблих чоловіків. За словами Ольги Вітюк, коли вибухнуло, жінка якраз дзвонила синові з Польщі, де перебуває. Тож вона й зателефонувала у село.

Місце вибуху у лісі знайшов, зокрема, місцевий мешканець Володимир. Зі слів чоловіка, троє його односельців загинули орієнтовно за 2 кілометри від Колпитова. «Коли їх знайшли, вони вже були неживі». Один із них мав двох дітей, інший – одну дитину. Про це «Суспільному Луцьк» розповіла працівниця сільради Валентина Кренц. З її слів, чоловіки, ймовірно, загинули, коли розбирали снаряд.

«Коли їх знайшли, вони вже були неживі». 

За цим фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за п. 1 ч. 2 ст. 115 ( із додатковою відміткою «нещасний випадок») Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування поліцейські з’ясують усі обставини трагедії.

15 березня, відповідно до порядку взаємодії служби «101» та «102», до надзвичайників надійшло повідомлення про необхідність провести роботу з очистки території від вибухонебезпечних предметів поблизу села Колпитів Володимирського району, де загинуло 3 людей. На місце виклику прибули співробітники групи піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ГУ ДСНС Волині. Вони перевірили 1600 квадратних метрів території та знайшли 167 артилерійських боєприпасів часів Першої світової війни. Виявлені смертоносні предмети  були знешкоджені... 

 Марина ЛУГОВА. 

Реклама Google

Telegram Channel