Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
9-річний Микола Варцаб'юк: «Те, що ти любиш робити, важким не буває» 

Микола щиро та емоційно передав біль війни, який відчувають українці.

Волинь-нова

9-річний Микола Варцаб'юк: «Те, що ти любиш робити, важким не буває» 

Юний лучанин вразив усю Україну емоційним виступом у новому проєкті «Україна неймовірних людей» на телеканалі ТЕТ

 

Це – шоу про людей, які попри всі випробування та труднощі не втрачають віри в себе, в свою мрію і продовжують творити, надихати та вражати своїми талантами.

Його вчителем з майстерності декламування є Вадим Хаїнський – в.о. директора-художнього керівника Волинського академічного обласного театру ляльок.

Вадим Хаїнський пишається успіхом свого учня.
Вадим Хаїнський пишається успіхом свого учня.

 «Я безмежно пишаюся Миколою Варцаб’юком, його сміливістю, цілеспрямованістю та неперевершеним талантом! Він є прикладом для наслідування та доказом того, що у юного покоління України безмежний потенціал. Я щиро вірю, що наше майбутнє буде світлим та щасливим, адже воно – в руках таких творчих, талановитих та незламних людей!» – з гордістю говорить наставник хлопчика. 

Проникливе виконання вірша Надії Красоткіної «Я хочу миру над усе на світі» у виконанні юного декламатора розчулило усіх присутніх у залі. 

Своїм емоційним виступом на шоу «Україна неймовірних людей» Микола Варцаб’юк вразив усю країну. 

Всі кажуть, що у війну треба бути серйозним. Але я думаю, що інколи треба піднести людям настрій.

«Я такого виступу навіть не очікувала... Коли ведуча спілкувалася з Миколою, це було так по-дитячому. Він вийшов, так сяє, і я подумала, що зараз буде дуже мило. А потім на сцені наче з'явився хтось дорослий, і немає відчуття, що йому – всього 9 років. 

Ти виступив як доросла дуже мудра і сильна людина. Це було неймовірно, надзвичайно. І та надія, і те світло, яке ви, Микола, пронесли через своє декламування, вражають. Браво!» – сказала співачка Надя Дорофєєва.

За чуттєвий виступ вона поставила Миколці один з найвищих балів – 7. У результаті лучанин зайняв 3 місце.

Як розповів Миколка, він у 4 роки пішов у театральну студію: «Туди мене мій керівник, Вадим Вікторович Хаїнський, прийняв. Взагалі я дуже люблю читати гумор, вчити гумор, розказувати гумор. Всі кажуть, що у війну треба бути серйозним. Але я думаю, що інколи треба піднести людям настрій. Все ж таки війна колись закінчиться, відбудуються міста. Мистецтвом потрібно займатися, адже мені одного разу один військовий казав: «Ми там стоїмо, щоб ви тут жили мирним життям, щоб ви тут процвітали і удосконалювали наші українські традиції». Це – мій перший виступ на такій сцені, і я дуже хочу, щоб усім це сподобалося».

Пишаємося Миколою та його виступом. Він є чудовим прикладом того, як за допомогою мистецтва можна достукатися до сердець людей. Хлопчик щиро та емоційно передав біль війни, який відчувають українці. Його виступ не лише зворушив глядачів, але й спонукав задуматися про важливість миру та єднання задля перемоги.

Соломія МУЗИЧКО.

Telegram Channel