Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Питання фортифікацій – це питання життя та смерті»

«Відкидаємо політиканство»: техніка команди Петра Порошенка вже зводить захисні редути на сході України.

Волинь-нова

«Питання фортифікацій – це питання життя та смерті»

Лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко закупив для будівництва оборонних споруд 20 екскаваторів і закликає владу об’єднати зусилля

П’ятий президент сів за кермо одного з екскаваторів, які виготовляє українське підприємство ТДС. Каже,що замовили 5 таких машин торік у листопаді. 

«Ще 15 машин, які ми купили, вживані, брали їх як всередині країни, так і за кордоном. Цей час витратили на те, щоб зробити якісне обслуговування, якісний ремонт. І зараз ми зібрали 20 комплексів, де є екскаватори, бульдозери – все, щоб робити фортифікаційні споруди», – говорить Порошенко.

На цей проєкт вже витратили мільйон доларів, без жодної копійки з держбюджету.

Лідер «Європейської Солідарності» закликав владу перейти від реляцій до реального будівництва оборонних споруд. «Ми готові сформувати нашу групу в 20 машин, почати співпрацю. Давайте ділянку фронту – і будемо забезпечувати їх виготовлення, – говорить Петро Порошенко. – Це – не тільки землерийна техніка, а й наші «Фодени» (вантажівки. – Ред.), які будуть возити залізобетонні конструкції, за півтори хвилини їх розвантажувати, швидко монтувати», – пояснює п’ятий Президент.

 Коли Порошенко запропонував допомогу військовому командуванню, військово-цивільній адміністрації, там відповіли: «Петре Олексійовичу, робота з вами – заборонена… Ви про що?».

Хоча, за його словами, коли він запропонував допомогу військовому командуванню, військово-цивільній адміністрації, там відповіли: «Петре Олексійовичу, робота з вами – заборонена… Ви про що?». 

Вкрай дивно таке чути, бо виходить, що політичні «розбірки» для влади важливіші за виживання України?..

На думку лідера «Європейської Солідарності», зараз будівництво фортифікацій – це пріоритетне завдання для захисту України, питання життя і смерті. «Це в наших із вами силах. Нам не треба чекати партнерів, все залежить від нас із вами. Я розраховую на керівництво Збройних сил. Давайте, відкинувши політиканство, разом будемо робити все, щоб швидше забезпечити будівництво фортифікаційних споруд», – закликає п’ятий Президент України.

Цитатник

Петро ПОРОШЕНКО, лідер «Європейської Солідарності»:

 

 «Ми живемо в 2024 році, і росіяни із супутника бачать не те що кожен трактор, а  й кожного солдата, де щось починається, де будується. І це не сховаєш. Але вони не повинні мати жодного сумніву, що є перша, друга, третя лінія фортифікаційних споруд – із «зубами дракона», мінними полями, з бетонними дво-три ярусними вогневими точками, зі штабами, зведеними опорними пунктами – з усім. Має бути не один взводний пункт, куди звозили десяток журналістів, щоб потім зробили «відосик». Це не працює. Покажіть збудовані – я вважаю, що гостро необхідні півтори тисячі (Зеленський казав про 2 тисячі) кілометрів». 

Ольга СОКОЛОВА. 

Читайте також: «У політиці у всіх є коханки»​.

Реклама Google

Telegram Channel