Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У книгозбірні і млинцями посмакували, і аж  на три дрони зібрали

Масляна у Маневичах – вдалася!

Фото Світлани ЗОЗУЛІ.

У книгозбірні і млинцями посмакували, і аж на три дрони зібрали

Мешканці та гості селища Маневичі з 12 до 15 березня долучилися до смачної благодійної акції, яку організували у публічній бібліотеці, спільно з ініціативною групою «Активна Громада Маневиччини» 

Ярмарок «Щедра масниця» відбувся у рамках Програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини на 2022–2025-й роки та виграного міні-гранту від «Активної громади». 

Як розповіла директорка книгозбірні Любов Солов’янчик, захід у такому форматі тут вперше провели 2017-го року – збирали кошти для пораненого учасника АТО. Благодійна складова цієї ініціативи залишилася й досі (чи для допомоги своїм землякам на лікування, чи для їхніх військових потреб). 

Усі ці чотири дні їх дбайливо готували працівники усіх книгозбірень селища та інші небайдужі мешканці. 

Нині ж основною його метою став збір коштів на FPV- дрони для 100-ї бригади ЗСУ. І громада до цього активно долучилася, заходячи в «Арт-кафе» Маневицької публічної бібліотеки на млинці з різними начинками. Усі ці чотири дні їх дбайливо готували працівники усіх книгозбірень селища та інші небайдужі мешканці. 

Пані Люба не приховала, що на смаколики до них заходили трудовими колективами, цілими класами, а то й просто по одному мешканцю (аби в обідню перерву не йти в місцеве кафе, як зазвичай, а у книгозбірню, на Масляну. – Авт.). Кожен залишав як подяку певну кількість гривень у благодійній скринці. 

– Мета в нас усіх – спільна: ми всі працюємо на ПЕРЕМОГУ і на майбутнє наших дітей! – констатувала Любов Солов’янчик. 

Вона також додала, що на благодійному ярмарку «Щедра масниця» вдалося зібрати 56 327 гривень, які спрямують на закупівлю трьох дронів для наших захисників.

Світлана ЗОЗУЛЯ.

Telegram Channel