Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Відомий волинянин: «У мене було хрещення обстрілами»

«Я б хотів на море, а потрапив на війну, і тепер роблю одну з найбільш шляхетних справ».

Фотоколаж із сайту show.24tv.ua.

Відомий волинянин: «У мене було хрещення обстрілами»

Олександр Положинський – колишній лідер гурту «Тартак», відомий український співак і шоумен. Чим він займається зараз?

Сашко Положинський народився в Луцьку і почав співати ще з дитинства. Але навчався у Луцькому технічному університеті за спеціальністю «Економіка підприємства». 

Як пише Show 24, співак підписав контракт на проходження служби в резерві ЗСУ за кілька днів до повномасштабного вторгнення. Через відсутність бойової підготовки, йому не дали можливості вступити до лав ТрО, тож Олександр став солдатом ЗСУ, стрільцем 47 окремого батальйону (тепер це – бригада). 

Музикант проходив навчання, потрапляв під обстріли, 50-річчя відсвяткував на фронті. Йому не вдавалось стати офіцером через погіршення стану здоров’я. Також Олександр Положинський просить не називати його героєм чи захисником.

Олександр Положинський просить не називати його героєм чи захисником.

«Як такого, бойового хрещення в мене не було. У мене було хрещення обстрілами. Ми 10 днів були на передовій. Мені не вдавалося стріляти ні разу, але по мені стріляли багато разів. Не тільки по мені. По нас всіх. Нас обстрілювали з мінометів, обстрілювали з танків, до нас прилітали ракети», – розповідав артист.

У червні 2023-го Положинський зізнався, що минув рік, як він повернувся з «нуля». На той час перебував у столиці, у безпеці й комфорті, але мав почуття провини. Він продовжив нести службу та був готовим у будь-який момент піти на фронт. У листопаді

Олександр Положинський остаточно попрощався з 47 ОМБр «Маґура» та почав службу в іншому підрозділі ЗСУ. На початку року вийшов його репортаж для Військового телебачення України.

Тоді ж Положинський пішов із соцмереж, але згодом повернувся з піснею «На Висоті», де є такі слова: «Я б хотів на море, а потрапив на війну, і тепер роблю одну з найбільш шляхетних справ». 

Марія КАСІЙ.

Читайте також: Чому Ліні Костенко на 94 роки подарували саме таку орхідею.

Реклама Google

Telegram Channel