Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Мир в Україні – це ані капітуляція, ані «ампутація» України»

Переможемо.

Фото Освіта Нова.

«Мир в Україні – це ані капітуляція, ані «ампутація» України»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, пояснив, чому Макрон різко змінив риторику щодо росії на значно жорсткішу:

 

 «Я думаю, він зрозумів, що путін обдурив його особисто. путін дав слово деяким лідерам, що масштабного вторгнення не буде, всього за кілька днів до цього. Ось чому Макрон більше не довіряє путіну».

Кирило САЗОНОВ, журналіст, про одну із причин, чому підтримує визвольні рейди у Бєлгородській та Курській областях:

 

 «Я хочу, щоб росіяни бачили війну, нехай навіть у легкому варіанті. Не по телевізору, а у вікні. Щоб чули вибухи гранат і свист куль. Щоб у сусідніх регіонах розуміли, що це й до них може дійти. Тут немає доцільності, але хочу, щоб у них це було. Просто хочу. Напевно, мільйони українців цього теж хочуть».

Валерія «Нава» СУБОТІНА, захисниця «Азовсталі», яка після звільнення з неволі написала книгу «Полон» і продовжує багато робити для звільнення інших побратимів і посестер:

 

 «Велика розкіш – опустити руки і віддатися сумним, жахливим, темним настроям. Але в мене просто немає такого права. Зараз, як на мене, ні в кого його немає. Зараз – історичний час боротьби за волю України, становлення нації, і я маю продовжувати цю боротьбу. Мені не хочеться цей відрізок життя, яким би довгим він не був, проводити з опущеними руками. Приємно боротися, йти далі, бути активною, мати приводи для сміху. А страждати і помирати можна в будь-який момент».

Джо БАЙДЕН, президент США, покепкував над своїм конкурентом у президентських перегонах Дональдом Трампом, який виступає проти надання Україні допомоги:

 

 «Один кандидат – занадто старий і психічно непридатний для того, щоб бути президентом. Інший – це я».

Борислав БЕРЕЗА, народний депутат VIII скликання, про проблему знелюднення України:

 

 «Більшість європейських країн створили комфортні умови для асиміляції українських громадян. Адже ми надаємо цінний ресурс – молодих працьовитих людей, які будуть піднімати економіки цих країн, їхню, а не українську демографію. З огляду на це, яким би не було закінчення війни, Україна все одно програє, адже найцінніший ресурс – люди – буде втрачений. Якщо, звісно, влада терміново не візьметься за голову».

Еммануель МАКРОН, президент Франції, про те, що означає мир в Україні:

 

 «Ми маємо одну мету: росія не може і не повинна виграти цю війну… Сьогодні бажати миру – це не кинути Україну напризволяще, а відстоювати мир. Мир в Україні – це ані капітуляція, ані «ампутація» України».

Юрій БУТУСОВ, журналіст, навів хороший приклад для влади:

 

 «Після оприлюднення сюжету «Бігус. Інфо» про майнові статки родини директора Київського метрополітену Віктора Брагінського, мер Києва Віталій Кличко за дві години зняв його з посади. Хороший приклад для Офісу президента та «Слуг народу», які не звільняють хабарників та корупціонерів навіть після скандалів із стовідсотковими доказами».

Едгарс РІНКЕВИЧС, президент Латвії, про те, що Україна має перемогти в цій війні:

 

 «Ми не повинні проводити «червоні лінії» для себе, ми повинні проводити червоні лінії для рф і не боятися їх дотримуватися. Україна має перемогти, росію треба перемогти. Russia delenda est!». 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА, журналістка, про те, чому всім варто подивитися документальний фільм «20 днів у Маріуполі», який отримав перший в історії України «Оскар»:

 

 «Багато хто уже написав, що навряд чи подивиться це кіно, бо надто боляче. Може впасти в депресію. Але це більше, ніж кіно, це документальне свідчення – саме кадри наших журналістів із Маріуполя переламали хід війни. Вони змусили наших західних партнерів уперше заговорити про зброю для України. Так вперше в цій фазі війни світ побачив, що росія вбиває породіль у пологових і нищить дітей у драмтеатрі з написом на майданчику «Діти». І – головне, що у тотально русифікованому Маріуполі ніхто не чекав росію. Не було такого плану у містян стати росіянами й померти там». 

Telegram Channel