Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Ми тримаємось рівно стільки, скільки тримаються ЗСУ. Колонка волинського журналіста

Вони захищають нас. Але і їм потрібна наша допомога.

Фото із сайту tenti.in.ua.

Ми тримаємось рівно стільки, скільки тримаються ЗСУ. Колонка волинського журналіста

Чесно кажучи, раніше сподівався, що може бути якийсь «чорний лебідь», тобто, щось непередбачуване, яке призведе до таких змін у росії, після яких вона буде змушена закінчити війну. Бо ж «усі імперії розпадаються». Але після випадку з невдалим заколотом ватажка «вагнерівців» пригожина відкинув ці надії. Імперії, звісно, розпадаються, але на цьому етапі занадто на московії все зацементовано нафтовими рублями, страхом і, головне, – імперським духом, яким просочені більшість росіян, – може, й справді усі оці 87%, що їх намалювали путіну

Однаково не звертаю увагу на коментарі на зразок «от зараз путін зробить щось дуже страшне» у відповідь на те, що Україна чи то б’є по російських нафтопереробних заводах, чи то атакує Білгородщину. росія це зробить обов’язково, але з одної-однісінької причини: бо – може, а не тому, що українці зробили щось не так.

Усе це – просто інформаційний шум, яким нас лякають, тому на нього не треба звертати занадто великої уваги і берегти нерви.

Якщо якісь маленькі терористи з ІДІЛ напали на великих терористів із рф (чи, як інший варіант, цей розстріл у Підмосков’ї організувало фсб, щоб звинуватити Київ і закликати «вставай, страна агромная») – це для нас, для нашої війни, за великим рахунком, мало що міняє. Бо татаро-чечено-бурято-московитська-і-так-далі орда як сунула, так і суне. І буде цілити в усе – школи, лікарні, дамби, склади із зерном, музеї і пам’ятники… Для нас це – не нове, а от те, що ЗСУ б’є по території росії – це для них нове.

Раніше Україна не обстрілювала ані російські НПЗ, ані Бєлгород. Але по нас гатили всім, чим є. І коли вони кажуть, що це – така помста, то просто так недолуго прикривають своє бажання вбивати. Усього лиш. І взимку росіяни  не вдарили по енергетичній інфраструктурі не тому, що жаліли нас, а винятково тому, що з якоїсь причини не змогли наклепати достатньої кількості ракет. А коли нарешті зробили їх, то й вдарили.

Значення у цій ситуації має лиш одне – наскільки Україна в силі чинити військовий спротив, наскільки кожен на своєму місці робить щось для спільної Перемоги. Бо ми тримаємось рівно стільки, скільки тримаються ЗСУ. На цьому й треба фокусуватись.

Василь УЛІЦЬКИЙ, редактор відділу політики газети «Волинь».

Читайте також: Волині назвали кількість ухилянтів, які перебувають у розшуку: офіційні дані (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel