Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Степан Івахів у 2023 році  не подав жодного законопроєкту

56-річний Степан Івахів входить до фракції «За майбутнє» і перебуває у рейтингу 100 найбагатших людей України.

Фото із сайту forbes.ua.

Степан Івахів у 2023 році не подав жодного законопроєкту

Народний депутат від Волині, член фракції «За майбутнє» у Верховній Раді потрапив до рейтингу безініціативності

Із січня по грудень 2023 року у Верховній Раді зареєстрували 1829 законопроєктів та проєктів постанов. Лише четверта частина з них стала чинними актами, – йдеться у дослідженні «Руху ЧЕСНО».

Більшість ініціатив була подана нардепами, на другому місці – законопроєкти Кабміну, на третьому – Президента.

У 2023 році у Верховній Раді відбулося 51 засідання. За одне засідання нардепи розглядали в середньому до двох десятків законопроєктів чи постанов. Протягом року найбільшу кількість законопроєктів (215) серед нардепів зареєстрував обранець зі «Слуги народу» Георгій Мазурашу, але відсоток «прохідності» його ініціатив серед лідерів подачі – найменший.

Про Степана Івахіва ЗМІ не раз  писали як про одного із найбільших прогульників засідань парламенту. 

Водночас одинадцятеро нардепів Верховної Ради не подали або ж не поставили підпис під авторством жодного законопроєкту чи постанови протягом 2023 року, більшість із них – депутати від забороненої партії ОПЗЖ. У цьому переліку є й один обранець з Волині – представник одномандатного виборчого округу №21 на Ковельщині Степан Івахів. Про нього, до речі, ЗМІ не раз писали як про одного із найбільших прогульників засідань парламенту.

Як відомо, Степана Івахіва обирали у Верховну Раду по ковельському округу як самовисуванця. У парламенті він приєднався до депутатської групи «За майбутнє».

Telegram Channel