Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Чому в чудових жінок такі недбалі та гулящі чоловіки?..

Він прийшов із цим запитанням до Ангела, який керує долями...

Фото із сайту i2.wp.com.

Чому в чудових жінок такі недбалі та гулящі чоловіки?..

А добрий, відповідальний і працьовитий  бере за дружину злу і неохайну? Таке часто буває. А хороша, добра, відповідальна жінка виходить заміж за лінивого та недоброго чоловіка, мучиться з ним потім? Це ж несправедливо. Неправильно!

Народ здавна ставить ці запитання. Чому так відбувається? Відповідь я знайшла у старовинній казці, – перекажу вам її своїми словами.

Один чоловік запитав Ангела, який керує долями: «Як так виходить, що в хороших людей – недостойні партнери?»

Ангел звелів цьому чоловіку піти в два селища і в першої зустрічної дівчини спитати, де живе такий собі юнак. Де його дім? Чоловік прийшов до села і зустрів дівчину. Гарну, охайну, з коромислом. На ньому – повні відра. Запитав про будинок знайомого. Дівчина ласкаво привіталася, відра акуратно поставила, зняла коромисло та запропонувала провести до потрібного будинку. А по дорозі вказувала на калюжі та ями, мовляв, не оступися! Не пошкодь ногу!

Чудова дівчина. Чоловік прямо зворушився від такої доброти та ввічливості. А в другому селищі нетвереза дівчина в брудній сукні теж тягла відра, грубо лаючись. І на аналогічне запитання спочатку вилаяла його як слід. А потім ногою показала в невизначений бік, мовляв, може, – там і живе твій знайомий. І далі пішла, хитаючись і розплескуючи воду.

«Вона – добра. Терпляча. Зробить з нього людину. Нехай бере його на буксир – так у школі до відмінника прикріплювали двієчника раніше».

Яка грубіянка, ще й брудна! Чоловік все розповів Ангелові. Він  подякував і сказав, що тепер точно знає, до кого прилаштувати ледачого та грубого юнака. З цим юнаком постійно трапляються нещастя. Й іншим він шкодить. Ось ми його дамо хорошій дівчині.

Вона – добра, терпляча. Зробить з нього людину. Нехай бере його на буксир – так у школі до відмінника прикріплювали двієчника раніше. Щоб відмінник із ним займався. Розділимо долю дівчини з долею цього хлопця.

А неохайній дівчині ми дамо ось цього гарного хлопця. Він за нею пригляне. Щоб вона в колодязь не впала, щоб нікому не нашкодила, щоб стала краще поводитися. Хтось повинен про неї подбати і розділити з нею долю?

Вся справа у долі. Так пояснив цей янгол у казці. Хоча, здається мені, це не Ангел був. Дивне уявлення про справедливість. І дивний спосіб виправляти поганих людей, а відповідальність покладати на добрих. Як раніше у школі.

Але сенс у казці є. Тому що справді в житті так часто буває. Тому, що хороша людина інстинктивно бачить, що інша себе губить. І хоче допомогти, вона ж – відмінник! Вона має допомагати двієчникам!

Отак у народі пояснювали дивну закономірність. Повчальна казка. Хоч і дуже сумна.

Софія ПОЦІЛУЙЧИК, zyttia.org.

Реклама Google

Telegram Channel