Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

НАЙДОРОЖЧА НАША МАМА

Хто забуває батьківський поріг, той залишається людиною без минулого, без родоводу...

Хто забуває батьківський поріг, той залишається людиною без минулого, без родоводу. Таких називають манкуртами. Відчуття рідної домівки пов’язане, в першу чергу, з мамою. Маленьким і беззахисним приходиш ти в цей світ і поринаєш в ніжність материнської любові і турботи. Чуєш лагідний голос неньки, яка співає над ліжечком, і це найкращі пісні твого життя.
Ти віриш, що мамин поцілунок залікує розбите коліно. Ти знаєш, до кого бігти за захистом. У материнському погляді ти ніколи не побачиш фальші і хитрощів — він завжди випромінює щедрість, доброту і щирість. Очі матері, начебто бачать тебе наскрізь, заглядають у душу, і тоді ти відчуваєш особливу близькість з нею. І нічого дорожчого від цього відчуття нема на світі!
Для кожної дитини її мама — найкраща. Моя мама — дійсно краща з мам. Уся наша родина дружна і щаслива завдяки їй. Нас у неї троє. І всі хлопчики. Мама іноді , жартуючи, каже: “Не троє хлопчаків у мене, а четверо”. Це вона має на увазі ще й тата, коли він пустує з нами нарівні. У ці хвилини мама зітхає, жалкуючи, що Бог не дав їй дочки. Але ми знаємо, що це не серйозно, що вона усіх нас дуже і дуже любить.
Головне в нашій мамі — це те, що вона завжди, як я тепер розумію, рахувалася з особливостями наших характерів. Ніколи не намагалася зламати, підкорити. Карати за гріхи — карала, але ніколи не принижувала, тому що бачила в кожному Людину. Мама вчила нас бути дружними і завжди виручати одне одного у важких ситуаціях, пам’ятати, що у світі немає нічого дорожчого, ніж міцна родина, де один — за всіх і всі — за одного. І для кожного з нас мама — це своєрідний стимул: нам хочеться стати кращими, розумнішими, добрішими, робити все так, щоб вона пишалася своїми дітьми.
Михайло КАПІТУЛА.
с. Ватин, Горохівський район.
Telegram Channel