Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Фрау Меркель править світом!

«Ну, за чергову перемогу!»

Волинь-нова

Фрау Меркель править світом!

Канцлер Німеччини очолила рейтинг  100 найвпливовіших жінок планети, який склав авторитетний журнал «Форбс». Українок у списку немає

Журналісти назвали Ангелу Меркель  «фактичним лідером Європейської коаліції». Залізна німецька леді всьоме поспіль  посіла першу сходинку списку «Форбс». А усього вона 12 разів була визнана найвпливовішою!
Друге місце посідає новачок рейтингу прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей. Якщо Меркель є впливовою через те, що цементує Євросоюз, то Мей –  що вміло його розвалює. Експерти вважають, що британка примудряється виводити країну з Євросоюзу без особливих потрясінь для своїх співвітчизників.

Залізна німецька леді всьоме поспіль посіла першу сходинку списку «Форбс».

Замикає трійку лідерів дружина мільярдера Білла Гейтса Мелінда Гейтс, яка разом із чоловіком уже витратила на благодійність 40 мільярдів доларів, що, до речі, більше, ніж річний бюджет України! Мелінда роздає гроші нужденним у понад 100 країнах світу.
Також до першої п’ятірки увійшли операційний директор Facebook Шерил Сандберг і гендиректор компанії General Motors Мері Барра.
До сотні впливових жінок потрапила також донька президента США Іванка Трамп (19 місце). Вона є радником батька та часто грає роль «першої леді», оскільки дружина Трампа Меланія не дуже полюбляє публічність. 26-ту сходинку посіла королева Єлизавета ІІ. Видання вказує, що вона править найдовше серед британських монархів за останні 1200 років. Також у свої 90 є найстаршою із нині живих монархів.
На 68-му місці рейтингу опинилась президент Литви Даля Грибаускайте — перша жінка-президент своєї країни і перший президент, якого обрали на другий термін. Видання відзначило її жорстку критику Путіна та прагнення до співпраці з НАТО. А «Волинь-нова» нагадує про щиру відданість Далі Грибаускайте дружбі з Україною. 

Василь БІР

Telegram Channel