Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Володимир Лис спростував чутки про фантастичні суми гонорарів

Волинь-нова

Володимир Лис спростував чутки про фантастичні суми гонорарів

У Рівненській обласній державній науковій бібліотеці відбулася творча зустріч із автором відомого роману «Століття Якова», який, до речі, свою трудову творчу діяльність розпочинав з роботи у багатотиражці підприємства «Рівнеазот», та його дружиною, поетесою і прозаїком Надією Гуменюк

Валентин СТАВСЬКИЙ


Гості розповідали про свої творчі пошуки, літературний та публіцистичний досвід і нові книги. Відвідувачі бібліотеки могли придбати улюблені твори волинських письменників, отримавши автографи і зробивши фото на пам'ять.

До речі, чи не найбільшу кількість примірників купило подружжя Муляренків, адже голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, як виявилося, і його дружина також є великими шанувальниками творчості Володимира Лиса та Надії Гуменюк. На зустріч подружжя прийшло разом із маленьким 5–місячним синочком. Тому не дивно, що серед уподобаних ними книжок було і чимало дитячих.

Відповідаючи на запитання про можливу екранізацію його наступних романів, Володимир Лис зазначив, що залишився незадоволеним екранізацією «Століття Якова», що вийшла торік на телеканалі «1+1». Спростував Володимир Лис і фантастичні суми гонорарів, які називали у пресі після виходу серіалу на телеекрани.

Щодо інших екранізацій, то письменник зазначив, що свого часу від одного телеканалу, орієнтованого на східні регіони України і на Росію, була пропозиція екранізувати його роман «Соло для Соломії», навіть велися перемовини. Але коли дійшло до питання про мову фільму, Володимир Лис висловився проти, аби його героїня, жінка з Полісся, говорила на екрані російською.

Під час зустрічі у Рівному письменник також презентував свою книгу малої прози «Місяць, омитий дощем», куди увійшли новели, етюди, оповідання.

Telegram Channel