Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Для тих, хто постить

Волинь-нова

Для тих, хто постить

Із початком Пилипівки саме на часі рецепти простих і водночас ситних страв

Салат із квасолею та грибами

Інгредієнти: 1 склянка квасолі, 300 г грибів, 1 цибулина, 2–3 скибочки житнього хліба, 2–3 зубочки часнику, 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. оцту, сіль, перець, петрушка.

Приготування. Квасолю відварити, відцідити й остудити. Попередньо відварені гриби обсмажити в 1 ст. ложці оливкової олії. Цибулю нарізати кубиками і пасерувати на малому вогні до прозорості. У глибокій мисці змішати квасолю, гриби і цибулю. Посолити, поперчити. Додати дрібно нарізану зелень і оцет. Дати настоятися салату близько години. Натерти часником скибочки хліба, нарізати його кубиками й обсмажити до золотистої скоринки. Всипати сухарики до салату безпосередньо перед подачею на стіл.

Вівсяні котлетки

Інгредієнти: пластівці вівсяні — 1 склянка, водa — 1/2 склянки, печериці — 3 шт., картопля — 1 шт., цибуля — 1 шт., часник — 2 зубчики, зелень, сіль, перець за смаком, олія для смаження.

Приготування. Вівсяні пластівці насипати в миску, залити окропом, накрити кришкою і залишити набухати на 20 хвилин. У цей час картоплю й цибулю натерти на дрібній тертці, печериці порізати маленькими кубиками, зелень посікти, часник пропустити через прес. Усе додати до вівсянки, масу перемішати, посолити і поперчити. Сформувати котлети і обсмажити на олії до рум’яної скоринки. Вони стануть чудовим доповненням до картопляного чи горохового пюре, тушкованої капусти тощо. 

Telegram Channel