Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
ЗА СИНА ВОЛИНСЬКОГО ГЕРОЯ ЗАСТУПИЛИСЯ ВЕТЕРАНИ АТО

Влада вкотре вибачається і знову лише обіцяє притягнути до відповідальності недобросовісних водія і перевізника, які принизили сина учасника АТО.

Волинь-нова

ЗА СИНА ВОЛИНСЬКОГО ГЕРОЯ ЗАСТУПИЛИСЯ ВЕТЕРАНИ АТО

Водій маршрутки Шацьк—Луцьк силою виштовхав із автобуса 15-річного лучанина Дмитра Гулюка. Батько цього хлопця, захищаючи мирне небо над нами, загинув на Донбасі, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Та, на жаль, серед пасажирів не знайшлося жодного, хто б заступився за його сина

Ірина ПАСІЧНИК

Хлопець, який мріє продовжити справу батька, навчається у ліцеї з військовою підготовкою в Ковелі і якраз їхав на вихідні додому. Нульовий квиток із оплаченим касовим збором придбав на автостанції. Та для водія офіційний документ про право на перевезення виявився недостатнім. «У мене таких, як ти, багато, і я не зобов’язаний вас усіх возити», — заявив він. За словами мами Дмитра Юлії Гулюк, представник перевізника змусив вийти дитину з маршрутки: «Тягнув хлопця за руку, вирвав з рук рюкзак та кинув на протилежне сидіння. Діма був змушений вийти. І ніхто з пасажирів не заступився за нього».

Така поведінка водія обурила ветеранів АТО і волонтерів. У неділю вони звернулися до горе–шофера, який почав виправдовуватися тим, що хлопець купив проїзний квиток як член багатодітної сім’ї (а нібито для дітей із багатодітних сімей нема на це права, пане безсердечний водій! — Ред.) А в понеділок відбулася зустріч родини Гулюків із директором департаменту інфраструктури і туризму Волинської облдержадміністрації Іваном Миркою. Перевізники, які також були на ній присутні, підтвердили, що зобов’язуються перевозити безкоштовно бійців антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників війни на Донбасі за наявності відповідного посвідчення, повідомили у Спілці воїнів АТО Волині.

Про прикрий інцидент говорив під час оперативної наради в облдержадміністрації і губернатор краю Володимир Гунчик. «Не зважаючи ні на які політичні, економічні аспекти, на першому місці — людяність, — зазначив Володимир Петрович. — Незалежно, чи це член родини загиблих, чи боєць АТО, чи пенсіонер, завжди має бути шанобливе ставлення. Тому представники районних рад та громад щоденно мають виховувати тих, хто, крім бізнесу та грошей нічого не бачить», — сказав він.

За словами голови ОДА, у Дмитра Гулюка був квиток, тож водій просто не мав права не взяти такого пасажира. І якщо перевізники не розумітимуть громаду, обласна держадміністрація може встановити жорсткий моніторинг перевізників на предмет отримання доходів у різних напрямках — від обілечення до сплати податків (чому досі цього не зробили, пане голово, чи перевізники з кимось діляться, напрошується питання? — Ред.) «Влада ставиться до бізнесу досить лояльно, тож вимагає аналогічного ставлення до проблем суспільства», — попередив Володимир Гунчик.

Крім того, голова облдержадміністрації запропонував передбачити 5 мільйонів гривень в обласному бюджеті на 2018–й, аби забезпечити цій категорії пільговиків право пільгового проїзду у транспорті. «Бюджет із перевиконанням у півмільярда дає змогу закласти такі кошти», — вважає Володимир Гунчик. До того ж, райдержадміністраціям рекомендовано передбачити гроші на аналогічні потреби.

P. S. Нагадаємо, зовсім недавно, лише після листа журналістів «Волині-нової» в Адміністрацію Президента України, місцева влада змусила водія і перевізника попросити пробачення у мами загиблого Героя війни з Росією Ігоря Упорова — Тамари Упорової, яка зазнала приниження в маршрутці. І ось знову новий кричущий випадок…

Telegram Channel