Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Під час пожежі загинуло двоє маленьких дітей

Волинь-нова

Під час пожежі загинуло двоє маленьких дітей

Вогонь у будинку 29-річної жительки селища Рокитне спалахнув у ніч із суботи на неділю

Марина ЛУГОВА

За повідомленням сайту комунікації поліції Рівненської області, на місці події правоохоронці з’ясували, що тут мешкає подружжя та їхні двоє синів віком п’ять та чотири роки. Того вечора 38–річний батько, посварившись з дружиною, поїхав до матері, яка проживає у цьому ж селищі. Жінка залишила дітей самих, замкнувши їх у хаті, і пішла з дому в особистих справах. Тіла хлопчиків знайшли під ліжком у спальній кімнаті.

Попередньою причиною смерті є отруєння чадним газом. Остаточну причину встановлюватиме судово–медична експертиза. За фактом загибелі двох малолітніх дітей поліцейські розпочали досудове розслідування за пунктом 1 та 2 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що пожежа розпочалася з кухні, де розміщене пічне опалення. За результатами огляду працівниками вибухотехнічного відділу головного управління Національної поліції у Рівненській області стало відомо, що загорання почалося через дитячі пустощі з вогнем. Полум’ям знищено все приміщення та частково спальню, де й ховалися хлопчики, не розуміючи, що цим прирекли себе на загибель.
За фактом злісного невиконання обов’язків по догляду за дітьми поліцейські розпочали досудове розслідування за статтею 166 Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Та яким би суворим не був вирок, дитячих життів, на жаль, не вернути…

Минулими вихідними пожежа сталася і в Клевані на Рівненщині. Під час гасіння рятувальники виявили тіло 67–річного господаря.

Telegram Channel