Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Протитанкове «привітання» для поліцейського Сергія Мерчука

Волинь-нова

Протитанкове «привітання» для поліцейського Сергія Мерчука

Майданівець-волинянин, доброволець полку «Азов» із позивним «Звіробій», який очолює патрульну поліцію Рівного, розповів, що поки немає ніяких результатів розслідування обстрілу його кабінету

Навесні 2017 року ми писали, як за день до свого 26–го дня народження — ​21 березня — ​начальник патрульної поліції Рівного, який ночував у таємній кімнаті службового кабінету, прокинувся від вибуху. Близько 3–ї години ночі хтось вистрілив із протитанкового гранатомета по будівлі поліції, що на вулиці Степана Бандери. Вибух розбудив не лише Сергія Мерчука, а й мешканців кількох житлових будинків.

«За УНА —УНСО, за Сашка Білого. F..ck the police. I hate you», — ​такий напис зі свастикою знайшли на тубі від протитанкового гранатомета РПГ‑22, залишеного на подвір’ї сусіднього будинку. На щастя, снаряд влучив не у кімнату головного патрульного, а нижче — ​у порожній тренажерний зал.

Було важко перші півроку, а потім стало круто. Мені подобається робота!

Тоді Сергій Мерчук розповідав, що поліція розпочала досудове розслідування за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї (частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України). В області оголошували план «Перехоплення» і посилили заходи публічної безпеки та порядку.

Начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євгеній Жуков заявив, що стріляли саме по вікнах кабінету керівника, а напис на тубусі гранатомета — ​для відволікання уваги.

Ми поцікавилися у Сергія Мерчука, чи є якісь зрушення в тій справі, як рухається слідство? Чи не розчарувався він у своїй роботі?

— Нічого нового не можу повідомити. — ​Хоча б якихось результатів немає, — ​говорить пан Сергій.

— Щодо своєї служби, то у мене жодних сумнівів чи розчарувань. Патрульна поліція намагається працювати активно та ефективно. Не завжди вдається, але ми вчимося. Коли запропонували стати її керівником у Рівному, я трохи розгубився. На той момент мені виповнилося 24 роки.

Було важко перші півроку, а потім стало круто. Мені подобається робота! Я вже розповідав, як ми поставили адекватних командирів, набрали нормальних колишніх співробітників. Серед них же було багато професіоналів. Запустили дорожню поліцію у місті Сарни і на трасах Київ — ​Варшава, Київ — ​Чоп. Ще 170 людей набрали. У нас уже понад 550 чоловік у підрозділі. Я переконаний: краще помилятися, ніж продовжувати працювати по–старому.

А Новий рік зустрічав під ялинкою у Рівному, бо був на нічному чергуванні. Для того ми й виходимо на вулиці, щоби наші співвіт­чизники почували себе у безпеці, — ​зазначив «Звіробій».

Сергій Мерчук вірить: ми будемо жити у нормальній цивілізованій країні, яку збудує його покоління — ​ровесники Незалежності.

Telegram Channel