Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
А на свято — на обжинки — та й спекли ми коровай! Метрів два — ​ширини, метрів два — ​висоти!

Перша проба велетенської випічки теремнівських пекарів одразу «потягнула» на найвище досягнення в країні.

Волинь-нова

А на свято — на обжинки — та й спекли ми коровай! Метрів два — ​ширини, метрів два — ​висоти!

Луцьке підприємство ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» встановило рекорд України: його вага сягла 750 кілограмів!

Подібного «хлібного» дива країна ще не бачила. Півтонни борошна вищого ґатунку, 1 тисяча 200 яєць, натуральні масло і мед завдяки вмілим рукам пекарів підприємства перетворилися на гігантський коровай висотою та діаметром по 2,5 метра. Прикрасили його типово волинською символікою: барвінком, колосками та калиною.

Презентували цього красеня на аграрному святі «Обжинки‑2017», яке відбувалося у вересні 2017 року на іподромі Центрального парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки. Охочі залюбки фотографувалися із велетнем, дивувалися його розмірами та цікавилися смаком. Чи ж не замаскована за вражаючими габаритами якість виробу?

Волинський красень більш як на 100 кілограмів перевершив свого «попередника», який заважив 615 кілограмів.

На превелику втіху і дітей, і дорослих, коровай–рекордсмен під час свята розрізали та дали скуштувати гостям «Обжинок». Усі сумніви одразу розвіялися, адже, окрім розмірів, випічка приємно здивувала і смаком.

Голова правління підприємства Андрій Тищенко привідкрив завісу того, яка ж доля чекає на решту виробу: «Усі питали, що будемо робити з короваєм далі. Спочатку ми говорили, що віддамо його на весілля, але, не отримавши такої заявки, вирішили передати представникам Національної гвардії. Він поїде на Схід до учасників АТО». Наступного ж дня обіцянка керівника реалізувалася, і частинка волинської душі і роботящих рук помандрувала до захисників України.

За втілення ідеї такої велетенської випічки ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» отримало відзнаку Національного реєстру рекордів України. Її вручив експерт реєстру Павло Горішевський. Він зазначив, що волинський красень більш як на 100 кілограмів перевершив свого «попередника», який заважив 615 кілограмів. Цей рекорд зафіксували у серпні минулого року на Сорочинському ярмарку на Полтавщині.

Як розповіла керівник відділу маркетингу підприємства Олександра Борук, пекарі готові й в інших номінаціях реалізовувати подібні проекти. І запевнила, що якщо волинський рекорд хтось перевершить, то і вміння, і бажання знову стати першими у працівників «ТЕРЕМНО ХЛІБ» достатньо.

Telegram Channel