Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Найбільший авторитет в очільника ОТГ — ​дружина

Волинь-нова

Найбільший авторитет в очільника ОТГ — ​дружина

Євген Недищук (на фото) — ​не лише активний читач і великий прихильник нашої газети, а й перш за все — ​герой її публікацій. У грудні минув рік, відколи мешканці двох прибузьких сільських рад обрали його керівником Поромівської ОТГ Іваничівського району

Під час підготовки однієї з останніх публікацій пан Євген відверто зізнався, що головування — ​нелегкий хліб. Попри те, що в нього був досвід депутатства в міській та обласній радах, керувати ОТГ — ​істотно інше, тут політика відходить на другий план. Потрібно однаково сприймати й налагоджувати співпрацю з усіма — ​хто був «за» і хто «проти».

Пан Євген поділився, що відразу треба було братися до справ. Облаштування робочих місць, ремонт доріг, реконструкція їдальні школи в селі Бужанка, заміна покрівлі в навчальних закладах сіл Поромів та Лежниця, відкриття другої групи в дитячому садку в центральній садибі ОТГ — ​далеко не повний перелік того, що вдалося зробити за рік, який минув. І тим задоволений, незважаючи на ряд проблем, деколи навіть штучних, які виникають перед громадами.

Як очільник однієї з найбагатших (теоретично) ОТГ Євген Недищук чекає на покращення ситуації на двох шахтах — ​«Бужанській» та №10, які розташовані на їхніх землях. Успішна робота двох копалень — ​це не лише податки в сільську казну, а й стабільне життя тисяч гірників, добробут їхніх сімей, розвиток інфраструктури. Він також сподівається, що в новому році наші парламентарі разом із Кабміном зроблять так, аби кошти, передбачені для громад, у повному обсязі до них потрапляли — ​не лімітували їхнє використання строками, щоб потім повернути назад. Держава повинна робити так, щоби плани громад максимально реалізовувалися.

Держава повинна робити так, щоби плани громад максимально реалізовувалися.

А в Євгена Микитовича їх чимало! Він вірить, що, незважаючи на усі існуючі негативні фактори, інвестор до них все ж таки прийде. Про свої задуми розповідає побратимам із полку «Азов» та «Правого сектору». Каже, що з відчайдушними вояками зізвонюється майже щотижня. Прикро слухати те, що бійцям фактично не дозволяють робити так, аби пошвидше закінчити це пекло. А затягування АТО — ​явно не на нашу користь, зазначає пан Євген. Він сам півтора року провів на Сході України і добре розуміє ціну кожного прожитого дня там, де чатує небезпека.

… Євген Микитович покликаний робити вагомі справи тут, як би важко не було. Але оптимізм не покидає. Бо в пригоді завжди стають друзі–однодумці. А ще — ​поруч найбільший авторитет і найдорожча людина — ​дружина Ірина, відомий у шахтарському місті стоматолог, мама трьох дітей, найкращий друг і перший порадник чоловікові. Пан Євген пригадує, як їй було непросто, коли він зголосився йти на Схід добровольцем. Дружина пережила чимало тривожних, недоспаних ночей! А скільки виникало сумнівів, коли глава сімейства, котрий як підприємець мав стабільну улюблену роботу, вирішив балотуватися кандидатом на голову ОТГ?! Це було справді неординарне, сміливе рішення, яке з повагою сприйняла Ірина. Вона завжди з великим розумінням ставилася і ставиться до усіх справ чоловіка. Саме тому сім’я Недищуків, де протягом тридцяти років панує злагода і любов, заслуговує найвищої похвали.

Telegram Channel