Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Дівчата, тепер чекаємо від вас олімпійського «золота»!

Власне житло, переконані представники обласної і міської влади, стимулюватиме спортсменок до ще більших досягнень.

Волинь-нова

Дівчата, тепер чекаємо від вас олімпійського «золота»!

Чудовий подарунок під ялинку отримали велосипедистка, заслужений майстер України міжнародного класу Яна Беломоїна і веслувальниця на байдарках і каное, майстер спорту Марія Повх. Напередодні нового року їм у Луцькій міській раді вручили ордери на квартири у новобудові на вулиці Набережній

Таким чином влада віддячила за спортивні досягнення. Зазначимо, що дівчата — успішні спортсменки, відомі не лише в Україні, а й за її межами, неодноразово представляли державу на міжнародному рівні. 24-річна Яна Беломоїна — призерка чемпіонату світу з маутинбайку, а минулого року вона здобула Кубок світу за підсумками всіх гонок — навіть зробила це достроково. Трохи старша Марія Повх, яка входить до збірної України з веслування на байдарках та каное, у 2015 році на Перших європейських іграх у парі з Анастасією Тодоровою виборола бронзову медаль у класі байдарок–двійок, а в 2017-му стала фіналісткою Олімпійських ігор.

Квартири спортсменкам придбали на умовах співфінансування за принципом 50х50. До купівлі долучилися не лише міська й обласна влада, а й самі дівчата. Доклавши власні кошти, вони отримали замість належних їм однокімнатних квартир двокімнатні.

Квартири спортсменкам придбали на умовах співфінансування за принципом 50х50. До купівлі долучилися не лише міська й обласна влада, а й самі дівчата. Доклавши власні кошти, вони отримали замість належних їм однокімнатних квартир двокімнатні.

Розділити радість із спортсменками прийшли представники міської та обласної влади. Радник луцького міського голови Ігор Поліщук повідомив, що кошти на придбання житла надійшли у вигляді субвенції з обласного бюджету на рахунок міста.

— Ваші досягнення надзвичайно важливі для міста, області й країни, — сказав він, звертаючись до спортсменок. — Ви заслуговуєте набагато більшого.

Представник Волинської облради депутат В’ячеслав Рубльов передав вітання від її голови Ігоря Палиці та побажав Яні і Марії натхнення, міцного здоров’я і нових досягнень.

Марія Повх подякувала обласній та міській владі і запевнила, що спортсменки будуть тренуватися, аби прославити рідне місто і державу. Як сказали дівчата, вони люблять Луцьк і Україну та не планують покидати їх. Власному житлу вони дуже раді, адже Яна жила з рідними у невеличкій двокімнатній квартирі, а Марія, приїжджаючи до Луцька разом зі своїм чоловіком Романом, який є її тренером, змушені були зупинятися у друзів. Квартири спортсменки облаштовуватимуть уже по завершенні тренувальних зборів, на які вирушать після свят. А поки що активно готуються до Олімпіади в Токіо. Маючи комфортне житло, запевняють, зможуть ефективно тренуватися, здобувати нові високі нагороди на міжнародних змаганнях, утверджувати імідж України та Волині серед світової спільноти.

Telegram Channel