Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Студент виготовляє свої міні-листівки з віршами, щоб урятувати чужу дитину

Олег Яриніч: «Привітавши рідних такою карткою, ви допоможете Софійці одужати».

Волинь-нова

Студент виготовляє свої міні-листівки з віршами, щоб урятувати чужу дитину

Магістрант кафедри культурології і музеєзнавства Рівненського державного гуманітарного університету родом із волинського села Седлище Старовижівського району Олег Яриніч допомагає збирати гроші для маленької Софії Кваснюк

Нейробластому 4-ї стадії трирічній дівчинці із села Кунин Здолбунівського району Рівненської області діагностували на початку літа. Як і всі дітки, вона була жвавою, життєрадісною, допитливою. Добре почувалася й ні на що не жалілася. Батьки звернули увагу на величезні синці та почервонілі очі. Лікарі довго не могли встановити діагноз, спочатку лікували бронхіт в інфекційному відділенні, згодом дали направлення до Національного інституту раку. Там зробили пункцію кісткового мозку, яка показала онкозахворювання нервової системи.

Олег Яриніч одним із перших відгукнувся на заклик про допомогу. «Подивіться на це дитя. Софійка ще дуже маленька, але вже хвора на рак. Я її не знаю і ніколи не бачив, випадково натрапив у «Фейсбуці» на благальний пост про підтримку. Але, розумієте, мені болить… Я не мільйонер, я ще студент, а допомогти хочеться хоч якось», — ​написав 25-річний волинянин на своїй сторінці. Через соціальні мережі Олег Яриніч оголосив про продаж своїх міні-листівок. Молодий чоловік малює їх від руки, потім сканує й друкує.

Я у ці листівки вклав усю свою душу і кошти, але для себе не прошу ні копійки.

— На звороті деяких карток є також мої авторські вірші. Розмір — ​10 на 14,8 сантиметра. Можете придбати одну, дві, п’ять, десять — ​і дати дитині шанс на життя. Ціна однієї — ​10 гривень, плюс ще вартість пересилки. Я у ці листівки вклав усю свою душу і кошти, але для себе не прошу ні копійки, — ​розповів наш земляк.

Олег Яриніч не лише колекціонує (має понад 1000 карток із пам’ятками архітектури, націо­нальним одягом, народним та професійним мистецтвом України, близького зарубіжжя та світу, природними ландшафтами), а й малює власні. Створив цілі серії зображень (зокрема «Пошта Майдану», «Добра листівка»), а проект «Поштові скриньки України» разом із його науковою роботою визнаний одним із найкращих в Україні. Є листівки, пов’язані з Рівним, Луцьком, іншими містами. У своїх діях Олег не вбачає чогось особливого.

— Добрі справи ми робимо щодня, часом свідомо, а іноді навіть не помічаючи. Усміхнутися перехожому, кинути папірець у смітник, а не на газон… Дрібниці, але хороші. Не варто рахувати їх, ділити на великі і малі. Якщо у людини гаряче серце і світлі думки, то й вчинки будуть відповідними. Надихають творити добро люди і природа, те, що мене оточує і мотивує бути кращим. Прикладом є мої батьки, родина, друзі, — ​каже Олег Яриніч.
Софійка Кваснюк уже пройшла декілька курсів дороговартісної хіміотерапії, а тепер потребує пересадки кісткового мозку.

Допомогти одужати маленькій красуні можна, переказавши кошти на відкриті у ПриватБанку рахунки мами чи тата: 4149 4978 0345 1162 (Хомета Іванна Василівна), 4149497817721154 (Кваснюк Віталій Олегович).

Telegram Channel