Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Папа знайшов символ брехливої журналістики — біблійного змія–спокусника

Волинь-нова

Папа знайшов символ брехливої журналістики — біблійного змія–спокусника

Найрезонансніші події в житті України та світу очима наших журналістів

 

 

 

 Єва — ​перша жертва фейкових новин

Глава Католицької церкви Франциск засудив використання брехливих новин для досягнення політичних цілей і закликав боротись проти «зла» неправдивої інформації. Він порівняв поширення фальшивих новин із біблійною історією про диявола, який, прикинувшись змієм, переконав Єву з’їсти плід забороненого дерева. Він сказав, що сатана «згодував» першій жінці неправильну інформацію.

Понтифік зазначив, що роль журналістів — ​це «не просто робота, а місія» і працівники ЗМІ несуть особливу відповідальність за те, щоб не подавати фальшивих новин. А щоб не вірити брехні, Папа закликав до «освіти за правду», яка допоможе людям розпізнавати «хитру і небезпечну форму спокуси, що проникає в серце з помилковими і привабливими аргументами».

Зазначимо, що брехню та пропаганду собі на озброєння поставила насамперед кремлівська «імперія зла». Її «інформаційні війська» є одним із основних елементів гібридної війни, яку веде Росія проти України. Але, як каже українська приказка, брехнею світ пройдеш, а назад не повернешся.

 

 

 

 «Дайте ще півроку»: Порошенко зробив заяву про другий президентський термін

Глава держави прийме рішення щодо балотування на другий термін через півроку, коли стартує виборчий період. Як підкреслив Петро Порошенко під час «Українського сніданку» на форумі в Давосі, цей крок буде залежати від здобутків майбутніх 6 місяців: «У нас ще більше року до виборів, цикл почнеться тільки восени. Моє рішення залежатиме від того, наскільки наступні півроку будуть успішними», — ​сказав він.

 

 

 

 Киянин вступив до 10 вишів США, але вибрав навчання з дочкою Обами

Георгій Солодко подав документи до 20 американських університетів та отримав запрошення у половину з них. Український випускник довго не міг вибрати між Стенфордом і Гарвардом, але в результаті вирішив здобувати освіту в останньому. Там він ділить студентську лаву з дочкою екс–президента США Малією Обамою, яка, до речі, мешкає у звичайному гуртожитку.

Гарвард дав українцю грант у розмірі 300 тисяч доларів. Ці кошти покривають витрати на проживання, харчування та чотири роки навчання в університеті. А ось підручники, участь у наукових конференціях та авіаквитки студент оплачує самостійно. На жаль, Георгій — ​єдиний українець у цьому знаменитому навчальному закладі.

 

 

 

 Втративши обидві ноги, 50–річна жінка зібралась народжувати

Американський сенатор і ветеран війни в Іраку Теммі Дакворт перебуває на шостому місяці вагітності. Тож Теммі стане першим сенатором США, який буде народжувати у такому статусі. Причому на момент пологів їй виповниться 50 років. У 2004–му жінка втратила обидві ноги в результаті важкого поранення під час служби пілотом гелікоптера в Іраку. Варто зазначити, що Дакворт має дочку Абігайль, і, як показало УЗД, у неї знову буде дівчинка.

 

 

 

 Туреччина ввела війська у Сирію

Точніше, у її північно–східну частину Афрін, де проживають курди. Турки заявили, що хочуть створити 30–кілометрову санітарну зону вздовж свого кордону. Наразі наступ відбувається не дуже вдало, а курди у відповідь на обстріли своїх міст ведуть вогонь по турецьких населених пунктах, зокрема по місту Кіліс. У самій Туреччині тих, хто вийшов на мітинги проти війни, кинули за грати.

Нагадаємо, що курди — ​це численний народ, територію проживання якого між собою поділили кілька держав: Ірак, Сирія, Іран та Туреччина. У Сирії та Іраку курди фактично вже мають свої державні утворення. Керівництво Туреччини боїться, щоб і місцеві курди не взяли приклад із сусідів. Адже якщо об’єднати всі землі цього народу, то Туреччина поменшала б приблизно на третину, а сам Курдистан у випадку створення такої держави за населенням та територією був би співмірний із Україною.

 

 

 

 Каталонцями, як і волинянами, керуватимуть через скайп?

Екс–глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон зараз перебуває у Бельгії. Повернутися в Іспанію він не може, бо там йому загрожує ув’язнення за сепаратизм. Однак є всі шанси, що утікача каталонський парламент може переобрати прем’єром. Тож Пучдемон заявив, що готовий керувати автономією за допомогою «найостанніших інформаційних технологій». Він запевнив, що так буде навіть зручніше. І навів приклад компаній, де великими проектами керують через інтернет, скайп та інші засоби. Цікаво, чи мав на увазі Волинську обласну раду?

 

 

 

 У що перетворилися пальці Шовковського після 35 років у футболі

Колишній воротар збірної України та київського «Динамо» на своїй сторінці в Facebook опублікував шокуючі фотографії. На світлинах видно, як він після завершення кар’єри робить операції на травмованих пальцях. «Спорт — ​це не лише хвалебні відгуки і завойовані медалі та нагороди, але й кілограми пролитого поту, кілометри подоланих перешкод і тонни негативу», — ​прокоментував 43–річний футболіст.

 

 

 

 Слово — ​зброя!

Віталій ПОРТНІКОВ, журналіст, про нашу залежність від Москви:

Наші відносини з Росією нагадують шлюб із алкоголіком, який п’є безпробудно, б’є родичів і сусідів і практично безнадійний. Але варто пияку «зав’язати», як сусіди негайно біжать до нього в гості з тортом і фікусом та пропонують дружити домами. А що робити, якщо він — ​у сусідній кімнаті і у нього газ?

Telegram Channel