Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
І холод не страшний

Волинь-нова

І холод не страшний

Зима — ​це час, коли наші руки постійно потерпають від нищівної дії морозу та вітру, а отже, потребують ще більш дбайливого та ретельного догляду.

Звісно, у магазинах є великий вибір спеціальних кремів. Але всі вони переважно містять у складі купу незрозумілих інгредієнтів, від яких, хтозна–чого більше: користі чи шкоди. Отож, якщо ви маєте час і бажання, пропонуємо власноруч приготувати засіб для догляду за руками, що допоможе відновити шкіру, позбутися тріщинок, потертостей та шорстких ділянок. Його можна використати і для ліктів та колін, як захисний бальзам для губ та навіть наносити на вологі кінчики волосся, тим самим захищаючи їх від ушкоджень

Все, що нам знадобиться, — ​бджолиний віск, олії для основи (це можуть бути як тверді — ​ши, какао, манго; так і рідкі — ​авокадо, мигдалю), вітамін Е та ефірні олії (за бажанням; можна будь–які, але одним із найкращих варіантів є лавандова — ​вона швидко загоїть подряпини, порізи, лущення, шорсткості).

Перш за все варто визначитися з пропорціями. На стандартну баночку 50 мл потрібно 4 ч. л. рідких олій, 3 ч. л. твердих олій, 1 ч. л. воску. Якщо твердих олій у вас немає, то необхідно збільшити вміст воску в кремі залежно від того, яку структуру ви хотіли б отримати: напівтекучу, злегка густувату текстуру мазі або ж щось наближене до вазеліну. У кожному з цих варіантів є свої принади. Поекспериментуйте, який більше підходить особисто вам.

Щоб із цих інгредієнтів вийшов крем, на водяній бані розтоплюємо бджолиний віск та тверді олії. Рідкі додаємо, коли віск майже розплавився, щоб сильно не нагрівати. Після цього відразу знімаємо ємність із водяної бані і даємо трохи охолонути. Усе це можна робити відразу в тій баночці, в яку плануєте «поселити» крем. Зрозуміло, що вона в такому випадку має бути скляною. Коли суміш уже не гаряча, але ще не почала застигати, додаємо в неї вітамін Е та ефірні олії з розрахунку не більше 20 крапель на 50 мл суміші.

До речі, ємності для будь–яких засобів, у яких містяться ефірні олії, обов’язково мають бути скляними. Тому, навіть обираючи магазинний засіб з ефірними оліями у складі, не купуйте тих, які упаковані у пластик.

Telegram Channel