Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Навіщо давати слово україноненависникам?

112.ua

Навіщо давати слово україноненависникам?

У нас відключили російські телеканали, але російську пропаганду все частіше можна почути і на українських. Так, 4 лютого на телеканалі «112 Україна» у програмі Дмитра Гордона колишня регіоналка Олена Бондаренко (на фото) переконувала українців, що на Донбасі — громадянська війна

Путін не забрав собі Донбас, як Крим, про що мріяли прихильники «русскай вєсни» на Сході, сподіваючись на великі російські пенсії та зарплати, а вирішив залишити його раною на тілі України. Про «Новоросію» із 8 наших південно–східних областей згадують усе рідше. Тому зрадників України, які підняли проти неї зброю, усіляких колаборантів, сепаратистів та терористів російська пропаганда пропонує називати «ополченням», а саму російську агресію — «братовбивчою війною», тобто громадянською. Може, вона і громадянська, але хіба з тої точки зору, що хтось невдало захотів поміняти українське громадянство на російське разом із територією, на якій живе.

«Іхтамнєт», — повторює за Путіним Бондаренко, кажучи про російські війська на частині Донбасу. Полонені російські солдати для неї — не доказ, бо… їх мало. Російська зброя і найманці? Ну то й що, вам теж «Джавеліни» дають. Хто збив пасажирський літак? Не знаю, спитайте тих, хто розслідує. Росія бажає нам добра, вона не ворог, а США намагається за допомогою України зруйнувати Росію, — видавала в ефірі Бондаренко.

І це все пропагандистське російське лайно ми чуємо з екранів наших телевізорів на четвертому році гарячої війни!

І це все пропагандистське російське лайно ми чуємо з екранів наших телевізорів на четвертому році гарячої війни! Подається воно як право на іншу точку зору, журналістську об’єктивність, як якесь свідчення нашої демократичності… Звісно, у вбивці та агресора є своя «правда». Їхня правда — це право вбивати українців, в запереченні самого права української України на повноцінне існування. Але ж навіщо її поширювати? Адже це те саме, що ставити на одні терези правду Гітлера та євреїв. Бо насправді це не правда, а обман… Прикро, що його під ширмою різних думок останнім часом чуємо все частіше. І не тільки в Гордона.

В агресора завжди винна жертва. Ні! Винна Росія та її колаборанти. Ще раз: Росія — ворог, жорстокий та надзвичайно підступний. І це не мова ворожнечі, в чому намагаються переконати, а просто називання речей своїми іменами. До слова, згідно із так званим законом про деокупацію Донбасу, у нас — нарешті! — уже не АТО, а «стримування і відсіч російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях».

P. S. Донька Олени Бондаренко чудово живе собі в Америці і не переймається тим, що США хоче «зруйнувати Росію». А сама Бондаренко, яка є уродженкою Донецька, на батьківщину не їздить, бо боїться за свою безпеку на… українському пункті пропуску. У Києві їй краще.

Telegram Channel