Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
І волиняни доклали рук до створення прапора довжиною… 1 кілометр 59 метрів і 95 сантиметрів!

Фото УНІАН.

І волиняни доклали рук до створення прапора довжиною… 1 кілометр 59 метрів і 95 сантиметрів!

Полотнище потрапило у «Книгу рекордів України»

Леся ВЛАШИНЕЦЬ

Працівники казначейств усіх регіонів створили Державний прапор України, додаючи до стягу свої частини із позначеними на них районами та назвами населених пунктів. Розгорнули національний символ на тротуарній частині від перехрестя Хрещатика і вулиці Богдана Хмельницького аж до Майдану Незалежності. Довжина полотнища — ​1 кілометр 59 метрів і 95 сантиметрів. Тримали стяг понад 700 осіб. Очолив делегацію волинян начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайло–Мирослав Леміщак.

 

 

Автор сніговика — ​Арсен Дудик із Луцька.
Автор сніговика — ​Арсен Дудик із Луцька.

 «Повідай, Ксеніє, про весну»

Прогноз погоди на найближчі дні

Сьогодні вшановується па­м’ять преподобної Ксенії. Цей день вважали переломом зими і за ним прогнозували погоду на майбутнє: яка Ксенія — ​така й весна. Наші пращури говорили: «На півзимницю дорогу перемітає — ​корм підмітає». Це означало, що зима затримається і домашні тварини з’їдять усі заготовлені для них запаси. А ще предки помітили: вранці сорока стрибає з гілки на гілку — ​на відлигу; якщо зайці чутливо сплять і здалеку чують мисливців — ​стоятиме суха морозяна погода, а коли вибігають з–під ніг — ​відлига втримається.

За прогнозом чергового синоптика обласного гідрометеоцентру Світлани Дриганюк, сьогодні — ​хмарно з проясненнями, без істотних опадів, ожеледиця, сніговий накат. Вітер західний, 3–8 метрів за секунду. Температура повітря по області — ​3–8, у Луцьку — ​5–7 градусів морозу. 7–го — ​мінлива хмарність, без опадів, ожеледиця. Вітер південно–східний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — ​12–17 градусів морозу, вдень — ​від мінус 3 до плюс 2 градусів. За багаторічними спостереженнями, найтепліше 6 лютого було 1990 року — ​плюс 10, найхолодніше — ​2006–го — ​мінус 24 градуси. Радіаційний фон учора по області становив 0,013 мілірентгена на годину.

 

 

 

 «Ніякі муштри чи покарання не зроблять із вашого сина справжнього мужчину»

Цитата з книги «Моя дорога птаха» (львівське «Видавництво Старого Лева» (2015) Ольги Кузьменко, мами співака Кузьми «Скрябіна» (Андрія Кузьменка), який загинув 3 роки тому в автокатастрофі

«Я хочу сказати всім мамам, які мають маленьких хлопчиків, — ​дітей треба любити більше за себе, носити на руках, поки можете підняти з землі. Ніякі муштри чи покарання не зроблять із вашого сина справжнього мужчину. Не бійтеся тулити до себе хлопчика, тримайте його за рученьку, допоки це йому потрібно. Ви свою любов переллєте в дитину, а вона, в свою чергу, буде ту любов віддавати іншим».

 

 

Привітайте іменинників:

6 лютого — ​Герасим, Денис, Ксенія, Тимофій.

7 лютого — ​Анатолій, Борис, Дмитро, Степан.

 

 

 

 Камінь–каширець упіймав щуку вагою майже 10 кілограмів

Незважаючи на те, що зима вже сягнула свого піку, сезон риболовлі на льоду лише почався

Олександр ПРИЙМАК

Попри це він уже встиг принести любителям екстремального хобі з Камінь–Каширщини кілька приємних сюрпризів. Так, нещодавно жителю райцентру Михайлу Семенову поталанило вивудити з глибин озера Біле, що на Любешівщині, щуку вагою майже 2,5 кілограма. І ось нова звістка про не менш цікавий екземпляр, який вдалося «вполювати» ще одному камінь–каширцю — ​Олегу Бегалю: величезна 9,5–кілограмова щука (на фото) дісталася рибалці на озері Люб’язь Любешівського району.

 

 

Дорогий дешевий «секонд–хенд»

Магазини вживаних речей, як на мене, корисні. Часом за невеликі гроші в них можна придбати щось пристойне. Зізнаюся, сам іноді навідуюся туди в пошуках «цікавої» сорочки чи кофтини

Олександр ДУРМАНЕНКО

Звичайно, факт того, що непотрібна в Європі річ для українця стає обновкою в гардеробі, захоплення не викликає. Однак ця історія не лише про економічні реалії. 73–річна лучанка Євгенія Федорівна, яка розповіла її, просила поділитись гірким досвідом із читачами. Сльози в її очах були непідробними, а голос тремтів.

12–річній онучці Євгенії Федорівни хочеться одягатися модно. Що робити? Відповідь для більшості відома — ​«секонд–хенд». До магазину мали йти удвох із бабцею. Але поки старенька збиралася, дівчинка вмовила відпустити її на «шопінг» саму. Взяла 60 гривень та узгодила покупку — ​блузочку і декілька футболок. А повернулась дитина із 7 гривнями решти та неймовірними джинсами: на декілька розмірів більшими, вузькими в талії, нижче ж нагадували козацькі шаровари. Побачивши їх, бабця схопилася за серце. Взяла малу за руку й пішла до магазину (добре, що внука зберегла чек). Але там на них чекало розчарування: продавчині вказали на табличку із суворим попередженням: «Придбані речі обміну чи поверненню не підлягають». І скільки бабця не намагалася «достукатись» до працівниць «секонду», відповідь була одна: ми все розуміємо, але власник заборонив.

Що ж — ​позиція магазину чітка. Але від того Євгенії Федорівні не стало легше. Вона отримала сумну науку: по–перше, ​чек — не завжди документ і, по–друге, дитині поки не варто довіряти купівлю одягу. А я зрозумів, що речі потрібно вибирати особливо прискіпливо.

Telegram Channel