Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ой крутезна та Іспанія —  та хіба ж ми не козаки?! (Відео)

Наш Андрій Хамданов теж не в тім’я битий, але від майстер-класу кращого футзаліста світу Рікардіньо таки не відмовився.

Волинь-нова

Ой крутезна та Іспанія — та хіба ж ми не козаки?! (Відео)

Сьогодні увечері в Любляні національна збірна України битиметься за вихід у півфінал із семиразовими чемпіонами Європи

Чемпіонат Європи з футзалу–2018. Група «С». 1 тур. Румунія — Україна — 2:3 (1:0 – Савіо Валадарес, 5 хв.; 2:0 – Флорін Ігнат, 11 хв.; 2:1 – Тарас Королишин, 20 хв.;  2:2 – Олександр Педяш, 28 хв.; 2:3 – Петро Шотурма, 40 хв.).

2 лютого. Любляна (Словенія). «Арена Стожице».

У дебютному матчі на Чемпіонаті Європи з футзалу українцям протистояла, здавалося б, відносно скромна Румунія. До прикладу, на Євро–2016 наші південно–західні сусіди взагалі не кваліфікувалися. Ну от де їм тягатися із самими нами — українцями! Адже ми двічі були «срібними» призерами європейських форумів! Щоправда, було це ще в першій половині 2000–х...

Можливо, далася взнаки сумнозвісна недооцінка, можливо, спрацювали якісь інші фактори — але на одинадцятій хвилині «синьо–жовті» (а з огляду на колір форми в конкретному матчі, «сині» — «жовтим») «летіли» вже з рахунком 0:2! До того ж, грали наші просто паскудно — тож у повітрі відчутно пахло сенсаційною поразкою, яка фактично гарантувала нам провал на турнірі.

На щастя, ми забили «в роздягальню» — після класного розіграшу штрафного Тарас Королишин скорочує рахунок!

Ближче до середини другого тайму забиває Олександр Педяш — 2:2. Цей рахунок нас теж не надто влаштовував — проте румунів він не влаштовував взагалі. Адже вони в першому поєдинку поступилися португальцям 1:4, і прекрасно розуміли — з одним очком і різницею м’ячів «мінус три» сподіватися на вихід у чвертьфінал не надто серйозно.

Проте підопічні Олександра Косенка, певно, вирішили: чого сусідам «проїдати» гроші й стирчати ще два дні у Любляні! Одержуйте, хлопці, третього, швиденько пакуйте валізи — та й достроково (до закінчення групового турніру) їдьте собі додому!

За 19,5 секунди до закінчення двобою українці зуміли перехопити м’яч у п’ятірки польових гравців румунів (суперник велику частину матчу грав без воротаря — навіть у першому таймі) і Петро Шотурма поцілив у ворота суперника без голкіпера. 3:2! Такий приємний хеппі–енд!

Ми вже гарантовано у чвертьфіналі — але попереду ще був поєдинок із португальцями за перше місце!

Група «С». 2 тур. Україна — Португалія — 3:5 (0:1 – Бруно Коельо, 3 хв.; 0:2 – Тіаго Бріту, 13 хв.; 1:2 – Володимир Разуванов, 28 хв.; 2:2 – Тарас Королишин, 32 хв.; 2:3 – Педро Карі, 34 хв.; 2:4 – Нілсон, 36 хв.; 2:5 – Рікардіньо, 37 хв.; 3:5 – Петро Шотурма, 40 хв.).

4 лютого. Любляна (Словенія). «Арена Стожице».

Аби посісти у групі «С» першу сходинку й не втрапити у чвертьфіналі на іспанців (у тому, що вони виграють групу «D», ніхто особливо не сумнівався), ми мали перемагати португальців! До речі, вони — як це не дивно — на чемпіонатах Європи мають менші здобутки, аніж українці — одне «срібло» проти наших двох! Щоправда, воно «свіжіше» — здобуте на Євро–2010 (Україна ставала віце–чемпіоном у 2001–му та 2003–му роках).

А ще капітаном збірної Португалії є такий собі Рікардіньо (справжнє ім’я — Рікарду Філіпе да Сілва Брага), який у футзалі вважається чимось на кшталт Кріштіану Роналду та Ліонеля Мессі у футболі, разом узятих. Кращий футзаліст світу 2010–го, 2014–го, 2015–го та 2017–го років!

Тож фаворитом поєдинку вважали саме «європейських бразильців». Хоча ми трохи потренувалися на «таких» у попередньому матчі, адже Савіо Валадарес, Пауло Феррейра і Феліпе Олівейра є «румунами» лише за паспортами.

Пряма трансляція матчу Іспанія — Україна вже сьогодні, 6 лютого, о 22.00 на телеканалі «Футбол 1».

Хай там як — на третій хвилині ми пропустили перший. А на 13–й Тіаго Бріту подвоює рахунок. До того ж, робить це настільки красиво, що у голову починають лізти не надто хороші думки про стан справ у нашому футзалі…

Аж ні — у середині другого тайму українці, з інтервалом у чотири хвилини, спочатку скорочують, а потім і зрівнюють рахунок! Голи у свій актив записали Володимир Разуванов і Тарас Королишин (вдруге на турнірі!).

Здається, наші спіймали за хвоста футзальну удачу — все йде за «сценарієм» попереднього поєдинку! Португальців нічия все ще влаштовує, проте вони, очевидно, нервують і вже не здаються такими грізними!

І наші таки забили третій — і таки знову на останній хвилині, і знову відзначився Петро Шотурма, та ще й у «майці» воротаря!

Але перед тим ми (протягом трьох хвилин!) тричі пропустили… Тобто забивали португальцям третій вже за рахунку 2:5 на їхню користь, трохи «підсолодивши» поразку й уникнувши розгрому.

До речі, в обох «групових» поєдинках збірної України на трибунах (та ще й на добре видному під час трансляції місці!) був розвішений синьо–жовтий прапор із біло–червоним гербом Волині та написом «Луцьк!» Волиняни таки добралися й до Любляни!

На жаль, в іншому матчі групи «D» іспанці прогнозовано — хоча й мінімально — обіграли Азербайд­жан — 1:0, і тепер стануть нашими суперниками у сьогоднішньому чвертьфіналі.

Гірше не придумаєш… Адже іспанці брали участь в усіх десятьох попередніх Євро і — тримайтеся міцніше — сім разів ставали чемпіонами Європи! Один раз вони програли у фіналі й здобули «срібло», а ще два рази задовільнилися «бронзою». Простіше кажучи, без медалей збірна Іспанії додому ще не їхала, а перед нами стоїть завдання «відчепити» її у чвертьфіналі…

Буде складно, але битися треба! Пряма трансляція матчу Іспанія — Україна вже сьогодні, 6 лютого, о 22.00 на телеканалі «Футбол 1». Переможець цієї пари у півфіналі зустрінеться із сильнішою командою пари Сербія — Казахстан.

 

Результати групового турніру Чемпіонату Європи–2018 з футзалу:
Група А
М Збірна І В Н П РМ О
1. Словенія 2 1 1 0 4–3 4
2. Сербія 2 0 2 0 3–3 2
3. Італія 2 0 1 1 2–3 1
Група В
М Збірна І В Н П РМ О
1. Казахстан 2 1 1 0 6–2 4
2. Росія 2 0 2 0 2–2 2
3. Польща 2 0 1 1 2–6 1
Група С
М Збірна І В Н П РМ О
1. Португалія 2 2 0 0 9–4 6
2. Україна 2 1 0 1 6–7 3
3. Румунія 2 0 0 2 3–7 0
Група D
М Збірна І В Н П РМ О
1. Іспанія 2 1 1 0 5–4 4
2. Азербайджан 2 1 0 1 5–4 3
3. Франція 2 0 1 1 7–9 1

Усі матчі 1/4 футзального Євро–2018:

Учора, 5 лютого, грали: Сербія — Казахстан – 1:3; Словенія — Росія – 0:2.

Сьогодні, 6 лютого, зустрічаються: Португалія — Азербайджан — 19.00 («Футбол 1»); Іспанія — Україна — 22.00 («Футбол 1»).

Telegram Channel