Курси НБУ $ 26.31 € 30.35
Створіть самі Романтичну вечерю

Салат "Бістро"

Фото із сайту shefkuhar.com.ua

Створіть самі Романтичну вечерю

Щодо відзначення Дня закоханих у суспільстві не вщухають дискусії: хтось переймає без розбору всі закордонні традиції, хтось вважає це свято чужим. Але ж усі ми любимо — ​когось одного-єдиного, дітей, батьків, рідних… Тож скористаймося нагодою ще раз сказати їм про свої почуття і порадувати смаколиками власного приготування

Салат «Гран-прі»

Інгредієнти: 0,5 кг курячого філе, 100 г твердого сиру, 400 г пекінської капусти, гранат, кунжут, оливкова олія, сіль, бальзамічний оцет, листя салату для оздоблення.
Приготування. М’ясо промити в холодній воді, обсушити, посолити й обсмажити під кришкою на оливковій олії до золотистої скоринки. Коли схолоне, нарізати кубиками. Пекінську капусту нашаткувати, сир натерти на дрібній тертці. Шматочки курятини змішати з капустою, зверху посипати сиром, кунжутом і зернами граната, заправити оливковою олією і бальзамічним оцтом.
До речі
* Можна додавати помідори, болгарський перець.
* Інші варіанти заправок: 1) в майонез додати сік лимона і чорний мелений перець; 2) рідка сметана, сік лимона, оливкова олія, сіль.

Салат «Бістро» 

Інгредієнти: 150 г моркви по–корейськи, 100 г твердого сиру, 150 г копченої ковбаси, 3–4 зубочки часнику, 3–4 ст. л. майонезу, 200 г консервованої кукурудзи, сіль, перець — ​за смаком.
Приготування. Сир натерти, ковбасу нарізати соломкою. Змішати моркву, сир, ковбасу, кукурудзу, потертий на дрібну тертку часник, посолити, поперчити, вимішати з майонезом, прикрасити зеленню.

Свинина, запечена з яблуками

Інгредієнти: 500 г свинини,  1 яблуко, 2 ч. л. зернистої гірчиці,  3 ч. л. меду.
Приготування. М’ясо промити, обсушити і зробити на ньому глибокі надрізи на відстані близько 2–3 см один від одного. Яблуко почистити і нарізати тонкими скибочками. Нафаршируйте свинину шматочками яблук, посоліть, поперчіть, змажте медом і гірчицею. Викладіть м’ясо на деко, застелене фольгою, і загорніть її кінці. Запікайте в заздалегідь розігрітій до 180–200 градусів духовці 1–1,5 години. Смакуватиме з картопляним пюре, тушкованими овочами.

Полунично-сирний десерт

Інгредієнти: 300 г сиру, 2 жовтки, 1 ст. л. желатину, 3 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. цукру, 100 мл вершків 33% жирності, 150 г полуниць (можна заморожених), м’ята або шоколад.
Приготування. Замочити желатин, як зазначено на упаковці. Сир, жовтки і цукрову пудру розтерти до однорідності, додати желатин і розмішати, щоб він добре розійшовся по всій сирній масі. Влити збиті вершки, акуратно перемішати. Викласти в креманки. Полуницю та цукор збити в блендері й вилити зверху на сирну масу. Поставити в холодильник. Перед подачею прикрасити м’ятою або тертим шоколадом.
Десерт легкий і неймовірно смачний, простий у приготуванні і водночас такий вишуканий.