Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Тіло покійника пролежало в квартирі три роки

Волинь-нова

Тіло покійника пролежало в квартирі три роки

Минулого четверга о 13–й годині у Луцьку за місцем проживання в одному з будинків на вулиці Гулака–Артемовського було виявлено муміфікований труп 59–річного чоловіка

Завдяки телеканалам ця новина вже облетіла всю Україну, оскільки подібний факт достойний трилера. Постає резонне питання: як же так, що сусіди не зогледілися і не виявили раніше померлого (невже справді ми так живемо у міських квартирах–сотах, що нічого не знаємо одне про одного)?

Виявляється, було трохи не так: три роки тому, коли після смерті матері чоловік десь зник, мешканці під’їзду вирішили, що він поїхав до дружини в Росію. Оскільки з часом під дверима зібралося чимало платіжок за комунальні послуги, то, кажуть, люди викликали навіть дільничного. Але двері відкривати він не став, посилаючись на те, що за новими законами ніхто не має права робити це самовільно.

Після смерті матері чоловік десь зник, мешканці під’їзду вирішили, що він поїхав до дружини в Росію.

На цей раз двері чомусь були відкриті, що й насторожило сусідів, які викликали правоохоронців, а вже ті, зайшовши в квартиру, побачили муміфіковане тіло чоловіка (так само, як господар, висох і кіт). Коментуючи цей випадок, завідувач сектору комунікації головного управління Національної поліції у Волинській області Віктор Гомоль сказав:

— Під час огляду тіла покійного очевидних ознак насильства не виявлено. З метою встановлення остаточної причини смерті труп направлено на судово–медичну експертизу. Відомості щодо цього факту внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 115 Кримінального кодексу України.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel