Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Порошенка обстріляли на Донбасі «шахтарі», а Трамп готовий видати зброю вчителям

Волинь-нова

Порошенка обстріляли на Донбасі «шахтарі», а Трамп готовий видати зброю вчителям

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

АТО закінчилась! Відтепер — відсіч російській агресії

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко розповів, що триває зміна формату антитерористичної операції (АТО) на операцію Об’єднаних сил

 

 Наразі підбирають кандидатуру, яка очолить штаб Об’єднаних сил. За словами Муженка, «це буде людина, яка має бойовий досвід». Нагадаємо, що 20 лютого Президент Петро Порошенко підписав закон про реінтеграцію окупованих районів Донецької та Луганської областей. Цим документом Росія визнана агресором, а окремі райони на Донбасі — окупованими, що покладає на Кремль повну відповідальність за них. Дії українських силовиків відтепер називаються не АТО, а «заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації».

Сенсаційні зізнання Президента України

Петро Порошенко по скайпу дав свідчення в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Главу держави допитували як свідка

 

 Порошенко заявив, що 27 лютого 2014 року прибув до Сімферополя з письмового дозволу

в. о. Президента Олександра Турчинова, щоб «провести переговори з депутатами Верховної Ради Криму і зупинити руйнівні процеси, які почалися зі спроби оголошення незаконного референдуму». Глава держави стверджує, що особисто бачив військових у зеленій формі і «це були військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації». Він також заявив, що біля Кримського парламенту була загроза його життю: «Давалася команда, щоб застосувати щодо мене заходи фізичного впливу». Врятувало те, що частина людей, які зібрались там, стали на захист тоді ще народного депутата Петра Порошена. Крім того, глава держави заявив, що під час відвідання селища Ізварине Луганської області в 2014 році його машину обстріляли.

У США помер легендарний проповідник Біллі Грем

Духовному наставнику багатьох американських президентів було 99 літ

 

  За 60-річну кар’єру відомий баптистський пастор особисто прочитав проповіді для 215 мільйонів осіб. Він переконав понад 3 мільйони людей пов’язати своє життя з християнством. Біллі Грем особисто проповідував у понад 80 країнах, а його виступи транслювалися в 185 зі 195 держав світу.

 Незважаючи на те, що Біллі Грем (на фото) був одним із найпопулярніших телеєвангелістів, він не заплямував себе жодним великим скандалом. Його чиста репутація дала змогу протягом багатьох років бути духовним радником президентів США, в тому числі Ліндона Джонсона, Джорджа Буша і Білла Клінтона. Американці вважають Грема одним із найбільших моральних авторитетів. За визначний вплив на релігійне життя його називали «пастором Америки» і «протестантським папою».

Слово — ​зброя!

Сергій ГАРМАШ, головний редактор сайту «ОстроВ», про війну на Донбасі:

 

 «Наша проблема: не розуміємо, що війна – не на Донбасі і не з сепаратистами. Війна – з імперською Росією. Конфлікт на Донбасі – це лише один з інструментів захоплення всієї нашої держави. Тому небезпечні висловлювання еліти: мовляв, давайте залишимо Донбас у спокої. Війна не закінчиться, навіть якщо на Донбасі будуть вибори і особливий статус. Триватиме, доки Росія не розвалиться і не перестане бути імперією. Без України вона не зможе існувати, тому боротиметься до кінця. Варто усвідомити: у війні або перемагаємо, або нас не буде. Для частини населення, може, такий варіант прийнятний. Але якщо хочемо жити в українській державі, доведеться воювати з імперією».

Ведучого звільнили через «гарячу крихітку»

Працівника американської радіостанції «KNBR» Патріка Коннора звільнили після слів про зовнішність 17-річної олімпійської чемпіонки Хлої Кім (на фото)

 

 «Вона страшенно приваблива. Якби їй виповнилося 18, не соромно було б сказати, що вона – гаряча крихітка. Та вона і є такою. Хлоя прекрасна. Я її великий фанат», – випалив чоловік під час ефіру. Потім попросив вибачення, що «був повним ідіотом», але вже було пізно – його вигнали з роботи.

«Багатьом моя ідея сподобається»

Президент США Дональд Трамп публічно підтримав ініціативу про дозвіл учителям брати на роботу зброю для самооборони

 

 «Якби у вас був учитель, який би вмів поводитися з вогнепальною зброєю, цей напад міг закінчитися не так трагічно», – заявив Трамп під час зустрічі з підлітками-свідками масового розстрілу у Флориді, жертвами якого стали 17 осіб. «Вважаю, що багато хто не підтримає цю ідею. Але багатьом вона сподобається», – додав американський президент.

Батьки олімпійського чемпіона Олександра Абраменка не дивилися виступу сина

У найбільш напружений момент вони зверталися до Бога

 

 Мама Ірина пішла до церкви, батько молився вдома з вимкненим телевізором. Про перемогу сина, який здобув для України золоту нагороду у фристайлі, дізнався з інтернету. Переживали не тільки за результат, а й за здоров’я Олександра, адже у 2016-му він сильно травмувався, і з часу, коли поновив тренування, не минуло навіть року. Тоді йому сказали, що на 9 місяців треба забути про спорт, а він на милицях пришкандибав у спортзал уже через 4 місяці.

Фристайлом Олександр почав займатися ще школярем. «Тату, тут так класно! Є батут, бруси, гімнастичні снаряди. Мені тут більше подобається, і у футбол я більше не повернуся!», – заявив він батькові, коли вперше пішов на секцію. «Найцікавіше, що ні ми, ні Саша спочатку не розуміли, яким видом спорту він займається. Йому просто подобався батут. Ми поняття не мали, що таке фристайл. Уже потім тренер повів нас на трамплін і розповів про усі нюанси цього виду спорту», – згадує батько чемпіона.

 

 Перед Олімпіадою-2014 Олександра Абраменка та його колишню дружину, теж фристайлістку, Олю Волкову кликали виступати за Росію (нагадаємо, у Сочі уродженці Рівненщини Антон Кушнір і Алла Цупер вибороли для Білорусі «золото» у цій дисципліні). Вони не хотіли залишати Україну, і поки думали-вагались, Росія натуралізувала двох білорусів.

За «золото» Олександр Абраменко отримає від держави 125 тисяч доларів. Ще по 50 тисяч доларів йому та тренеру Енверу Аблаєву пообіцяв виплатити українсько-російський бізнесмен Павло Фукс. З такими грішми чемпіон точно зможе купити автомобіль для свого давнього хобі — екстремальних перегонів пересіченою місцевістю.

Медальний залік Пхьончхана-2018 (станом на 16.00 22 лютого):
М Країна З С Б Всього
1. Норвегія 13 12 10 35
2. Німеччина 13 7 5 25
3. Канада 9 7 8 24
4. США 8 7 6 21
5. Нідерланди 7 6 4 17
6. Швеція 5 5 0 10
…20. Україна 1 0 0 1
Telegram Channel