Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Жінки завжди спізнюються? Тільки не ви!

Волинь-нова

Жінки завжди спізнюються? Тільки не ви!

Вважаєте, що 24 години у добі вам замало? Не знаєте, за яку роботу із величезної купи справ найперше братися? Навчіться планувати свій час — ​і ви побачите, що можна встигати не лише працювати, а й відпочивати

1. Виділіть пріоритети — ​складіть список найважливіших, глобальних цілей. А потім відфільтруйте його за ступенем важливості і терміновості.

2. Заведіть щоденник і записуйте протягом тижня свої думки, розмови, дії. Ви побачите, як багато часу фактично проводите результативно, а скільки — ​витрачаєте даремно.

3. Розділіть великі плани на частини, які можна реально виконати. Не відкладайте початку серйозної роботи. Коли задум об’ємний, він лякає, але варто лише зробити перший пункт — ​і ви зрозумієте, що перед вами — ​список цілком посильних завдань.

4. Відмовтеся від другорядних речей. Зосередьтеся тільки на головному. Але обов’язково доводьте до кінця виконання однієї — ​двох відкладених за день справ.

5. Перші 30 хвилин щоранку відводьте на планування дня. Не беріться за щось, поки послідовно всього не продумали.

6. Навчіться казати «ні». Ми не вміємо відмовляти — ​вибачаємося, виправдовуємося. Пам’ятайте: немає незамінних людей, усі питання можуть вирішитися без вас, якщо маєте серйозні справи.

7. Коли зайняті, не відповідайте на телефонні дзвінки тільки тому, що вам хтось дзвонить, не переглядайте всі листи електронної пошти лише через те, що вони приходять. Вимкніть миттєві оповіщення. Виділяйте для цього час окремо.

8. Такі відволікаючі фактори, як соціальні мережі, виключайте зі своєї діяльності, якщо ви їх не використовуєте безпосередньо у роботі.

9. Поєднуйте перегляд телепередач із корисними справами — ​прасуванням, прибиранням, приготуванням їжі. Поки стоїте в черзі чи кудись їдете — ​почитайте книгу, почистіть мобільний від старих повідомлень, напишіть список покупок.

10. У кінці дня потрібно оцінити зроблене: невиконане слід перенести на інший день, а за зроблене винагородити себе хорошим відпочинком.

 

Telegram Channel