Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Що це було? Та НЛО!  Де? На Волині!

А може, і ви бачили щось таке незвичне?

Волинь-нова

Що це було? Та НЛО! Де? На Волині!

Засновник і керівник уфологічного клубу УФОДОС Ярослав Сочка вважає, що наш регіон належить до тих, які найрідше відвідують НЛО. Мовляв, за 50 років спостережень найбільше «інопланетян» зафіксували на Київщині. А от Волинь, Рівненщина та Івано–Франківщина не викликають зацікавлення позаземних «братів». Чи то у нас їх просто не помічають?

Тим не менше, НЛО на Волині фіксували ще понад сто років тому. У 1892–му в журналі «Свет» з’явилася замітка про те, що 15, 17 та 23 березня того року у небі над Зміїнцем нині Луцького району бачили «летючу машину». Її спостерігали солдати 3 взводу 2 ескадрону

33 Драгунського Ізюмського полку та місцеві селяни. «Летюча машина» рухалася зі сходу на захід приблизно зі швидкістю птахів на висоті польоту журавлів. Шум від руху невідомого об’єкта було чути навіть у хатах.

Наступне НЛО зафіксували у нас аж через сто років. У 1995–му журнал «Одноклассник» опублікував лист Оксани М. із села Гуща Любомльського району. «На початку я зовсім не вірила в літаючі об’єкти, мені здавалося, що це — вигадка. Але одного разу сама переконалася — це правда. Увечері, коли зовсім смеркло, почула надворі голоси. Вийшла і побачила, що всі спостерігають за цікавим видовищем. Удалині, на відстані близько двох кілометрів, над полем опускалася куля, подібна до Сонця. Вона швидко збільшувалася. І коли нарешті приземлилася, стало зовсім видно. Від неї йшло світло — то жовте, то червоне. Це тривало 15 хвилин, а потім ураз погасло».

У черговий раз невідомий об’єкт помітили в обласному центрі 30 червня 2005 року. Близько 23 години лучанин вийшов покурити на балкон і зауважив, як небом повільно пливе велика та яскрава зірка. Контури були ледь помітні, а світло линуло, як із прожектора. Зверху очевидець побачив щось на зразок шпиля.

У бінокль я побачив незрозумілий об’єкт, що переливався різними кольорами. Потім увімкнув фотоапарат у відеорежимі з максимальним зумом і все зняв. Мене дуже вразило побачене. Це був ромбовидний об’єкт, навколо якого мерехтіли різні кольори: червоний, синій, зелений і жовтий. НЛО рухалося дуже повільно, після чого зникло!

Потім НЛО вгледів лікар Ігор Грабовець 24—26 травня 2008 ро­ку, коли гостював у батьків в одному прилуцькому селі. Вночі він зауважив, що на південному сході з’явилася далека зірка, яка невдовзі наблизилася і набула форми диска. На віддалі бизько двох кілометрів від чоловіка об’єкт повернув на південь. При наближенні на диску увімкнулися три прожектори. На годиннику було 1.30. Ігор розбудив брата та його дружину, які також стали свідками явища. Диск був вкутаний білою хмарою і від нього йшли райдужні кола.

13 лютого 2011 року Микола Усік споглядав НЛО над Локачами. «Я вийшов із квартири на вулицю і як завжди глянув на небо, — свідчив він. — Там звернув увагу на дивний об’єкт, який блимав різними кольорами. Спочатку подумав, що це літак чи вертоліт, однак слідкував за ним хвилин 10, а він ніби застиг на місці. Швиденько забіг додому, взяв техніку. У бінокль я побачив незрозумілий об’єкт, що переливався різними кольорами. Потім увімкнув фотоапарат у відеорежимі з максимальним зумом і все зняв. Мене дуже вразило побачене. Це був ромбовидний об’єкт, навколо якого мерехтіли різні кольори: червоний, синій, зелений і жовтий. НЛО рухалося дуже повільно, після чого зникло!»

Відтоді на Волині ще двічі бачили невідомі літальні апарати. Вранці 19 жовтня 2012 року цікаве явище чоловік на ім’я Руслан зафіксував біля села Лаврів Луцького району. Вранці того дня він помітив, як попереду літака нізвідки з’явився об’єкт точкової форми. Він завис у небі на п’ять хвилин і так само несподівано зник. Востаннє НЛО бачили над Володимиром–Волинським. 12 листопада 2013 року Олександр Пархомук помітив, як по одній траєкторії на висоті близько кілометра летіло аж п’ять куль насичено оранжевого кольору.

Думаю, це далеко не всі випадки, коли над Волинню пролітало щось позаземне. Просто ці факти зафіксували і повідомили про них уфологічного клубу УФОДОС.

А може, і ви бачили щось незвичайне? Напишіть або зателефонуйте в редакцію «Цікавої газети на вихідні».

Василь СЕРГІЙЧУК.

Telegram Channel