Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Не чар–зілля, звісно, та все ж…

Пропонуємо топ-10 кімнатних рослин із магічними властивостями.

Волинь-нова

Не чар–зілля, звісно, та все ж…

Кімнатні рослини, що приносять удачу і бережуть сімейне щастя

Вам доводилося чути легенди про квітку папороті, приворотне зілля та чарівні властивості рослин? Звичайно, мало хто сприймає їх всерйоз: хтось просто скептично усміхнеться, хтось скаже, що це величезне перебільшення. Не сперечатимемось. Хоча навіть наукою доведено, що вони, як і люди, мають певну енергетику. Тож для тих, хто вірить, що й вазони здатні «начаклувати» своєму власникові удачу, достаток і навіть допомогти створити міцну сім’ю, пропонуємо топ-10 кімнатних рослин із магічними властивостями

1. Спатифіллум

 

 Якщо ви втомилися від самотності чи постійних сварок із чоловіком, придбайте спатифіллум, адже ж недарма його друга назва – «жіноче щастя». Кажуть, ця рослина цвіте у щасливій оселі. Більше того, своєю енергетикою вона сприяє налагодженню взаємин. Одинокі обов’язково знайдуть свою другу половинку, а у молодих пар народяться діти. «Жіноче щастя» завжди приносить у дім порозуміння й любов.

2. Фіалка

 

 Дуже гарна рослина з екзотичною назвою сенполія. Її вважають квіткою миру. Кажуть, в оселі, де цвітуть фіалки, дуже рідко сваряться, а якщо й виникне непорозуміння, то швидко все влагоджується. А ще символізує відданість, вічне кохання. Якщо ви переживаєте складний період – посадіть білу фіалку, вона допомагає легше перенести душевні страждання.

3. Китайська троянда, гібіскус

 

 На Гаваях це «квітка прекрасних жінок». Через велику любов до вологи гібіскус ще називають «болотяною мальвою». Її гарні великі квіти не можуть не подобатися. Якщо у вас в оселі з’явився гібіскус – чекайте на пристрасне кохання. До того ж китайська троянда добре освіжає та очищує повітря. А ще це своєрідний «лікар» для інших кімнатних рослин, адже благотворно впливає на хворі та пониклі вазони, що ростуть поряд, допомагає їм відновитися.

4. Восковий плющ, хойя

 

 У багатьох країнах цю рослину дарують на знак освідчення у коханні, вона служить своєрідною «зеленою валентинкою» до Дня закоханих. Найдоцільніше в оселі місце для хойї – спальня.

5. Мирт

 

 Це вічнозелений чагарник із маленькими білими квітами. Крім того, що красивий, ще й має цілющі властивості. Саме слово «мирт» перекладається з грецької як «бальзам». В античному світі ця рослина вважалася символом безсмертя і любові. Мирт робить шлюб вдалим, зміцнює вже сформовану сім’ю. Багато хто вважає цей вазон найкращим подарунком для молодят: недарма ж його назва співзвучна зі словом «мир». Мирт принесе в родину злагоду, щастя і взаєморозуміння.

6. Аїхризон

 

 Ця кімнатна рослина, що належить до сімейства товстянкових, має своєрідні листочки, схожі за формою на сердечка, і може вирости заввишки до 30 сантиметрів. У народі її називають деревом щастя та кохання. Аїхризон справді приносить любов і щастя своєму власникові. Що тут можна додати? Хіба те, що дуже чутливо реагує на душевний стан господарів і забирає негативну енергетику, хоча при цьому й сам може захворіти і навіть загинути.

7. Калатея

 

 Вона просто незамінна в кожному домі. У калатеї великі красиві листки з химерним незвичайним малюнком. Проте на підвіконнях під прямим сонцем швидко втрачає декоративність – у кращому випадку листя блідне або набуває коричнево–червоного кольору, в гіршому – засихає й опадає. Тому краще розмістити рослину всередині кімнати. Калатея також вважається дуже хорошим і символічним подарунком.

8. Хлорофітум

 

 «Сімейне щастя» (такою є народна назва цього вазона) – одна з найпопулярніших ампельних кімнатних рослин. Кажуть, якщо в домі є хлорофітум, сімейне життя буде спокійним і щасливим. Цей непоказний вазон лише своєю появою в оселі обіцяє лад і порозуміння. Може стати чудовим вибором для офісного приміщення, де багато людей, яким потрібно працювати злагоджено. Хлорофітум добре очищує повітря: поставте його в кімнаті з новими меблями або щойно відремонтованій – і квітка вбере всю хімію!

9. Оксаліс

 

 Сік цієї рослини містить щавлеву кислоту, тому її ще називають кислицею. Та, незважаючи на свою другу назву, оксаліс здатний добряче підсолодити життя самотній людині. Вважається, що кислиця допомагає хорошому господареві знайти справжнє кохання. Тож якщо ви втомилися від самотності або прагнете зберегти сім’ю, переживаєте не найкращі часи, заведіть у домі цю невибагливу і дуже гарну квітку. Її можна вирощувати і в кімнаті, і в саду.

10. Антуріум

 

 Квітка, схожа на спатифіллум, але вогненно–червоного кольору. Це покровитель сильної статі. Його ще називають «чоловічим щастям», адже він зміцнює чоловічу силу. Звичайно ж, йому місце не на кухні, а в спальні.

У наступних номерах «Цікавої газети на вихідні» ми розповімо про особливості догляду за кожною із цих кімнатних рослин.

Telegram Channel