Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Москаль і далі хамить, а Україна і далі взуває «Газпром»

408077

Hennadii Moskal, the head of the Luhansk regional military-civilian administration.

Nosach Vitaliy

Москаль і далі хамить, а Україна і далі взуває «Газпром»

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

«Уболівальники «Шахтаря» воюють за Росію»

Як Ігор Суркіс та Мирон Маркевич жорстко посперечалися один з одним

 

 Обійшлося без лайливих слів, але прозвучали серйозні звинувачення. Як відомо, футбольний клуб «Динамо» (Київ), президентом якого є Ігор Суркіс, минулого року на День Незалежності не поїхав грати у Маріуполь проти «Маріуполя» нібито з міркувань безпеки. Федерація футболу України зарахувала динамівцям технічну поразку — ​0:3. «Динамо» звернулося в арбітражний суд у Лозанні, але той залишив рішення ФФУ в силі. Після цього і розгорілися з новою силою словесні баталії, зокрема між Ігорем Суркісом та тренером Мироном Маркевичем. Далі — ​цитати.

Ігор Суркіс: «Фанати «Динамо» були одними з ініціаторів Революції гідності і треба було зробити поїздку в Маріуполь безпечною для вболівальників і футболістів «Динамо». Кожна тверезомисляча людина мала розуміти, що могли виникнути будь-які провокації, коли на тій стороні воюють колишні вболівальники донецького «Шахтаря». Не всі, але їх багато. А на нашому боці воює велика кількість фанатів «Динамо».

Мирон Маркевич: «Це бурхлива фантазія Ігоря Суркіса, який не розуміє, що відбувається. Йому краще говорити про те, в чому він хоч щось тямить. Я дуже добре знаю Олександра Хацкевича. І мені складно уявити, щоб він або Олег Лужний сказали, що не будуть грати у футбол через небезпеку. Просто президент «Динамо» звик, що коли Федерацію футболу очолював його брат, він міг вирішити для «Динамо» усі питання. Зараховувалися «комп’ютерні» голи, матчі переносилися на будь-які дати і в різні міста. Про суддівство я взагалі мовчу. Вони думали, що з нинішнім президентом ФФУ все буде, як раніше. Але зараз ситуація змінилася, і Суркіса це бісить. Якщо брати Суркіси з різних причин не можуть утримувати «Динамо», то нехай продадуть або віддадуть його і не мучаться. Це ж ганьба, а не «Динамо».

Ігор Суркіс: «Мене не цікавить думка людини, яка за свою кар’єру «скатала» більше договірних матчів, аніж усі решта тренерів України, разом узяті. Як ви гадаєте, чому тренер фіналіста Ліги Європи досі не затребуваний ні у себе в країні, ні за кордоном? Та все з тієї ж причини: договорняки, ніхто не хоче з Маркевичем зв’язуватись».

 

Ми знову перемогли «Газпром» у суді!

«Нафтогаз» відсудив у російського газового монополіста у Стокгольмському арбітражному суді 4,6 мільярда доларів

 

 Це — ​дуже великі гроші, їх вистачило би, щоб на рік закрити «діру» у Пенсійному фонді. І це більше, ніж виділяється на армію. Суд постановив, що саме таку суму «Газпром» має сплатити за недопоставлені нам для транзиту обсяги блакитного палива протягом 2009–2016 років. Президент Петро Порошенко назвав рішення Стокгольмського арбітражу «історичним» і «справжньою перемогою». Частина з цих коштів піде на погашення боргів за газ, який Україна споживала у «важкому 2014-му». А решта — ​2 мільярди 560 тисяч доларів США, найімовірніше, витратять на збільшення власного видобутку. Нагадаємо, що «Нафтогаз» раніше виграв у «Газпрому» іншу суперечку щодо кабального «контракту Тимошенко» до 2019 року. Зокрема, українська сторона домоглася скасування вимог росіян «бери або плати» на астрономічну суму у 56 мільярдів доларів.

 

Чому Порошенко не звільняє губернатора-хама?

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль не збирається просити вибачення у в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун за лайку на її адресу

408077
408077

 Навпаки, він продовжує говорити про пані Супрун та медичну реформу, використовуючи лайливі слова. «Як у нас у горах кажуть, губна помада — ​до губів, а медична реформа Супрун — ​до ср*ки. Чого я маю перед нею вибачатися?» — ​заявив він. Нагадаємо, раніше Москаль дозволив собі ще більш хамське висловлювання. Він облаяв Уляну Супрун через її заяву про нібито контрабанду вакцини від кору на Закарпатті. Мовляв, ліки з Угорщини не розмитнені належним чином. На це Москаль відповів, що в. о. міністра «щеплення треба від дурості» і назвав її «їб*нутою». У цій ситуації очільниця медичного відомства продемонструвала чудеса витримки. «Члени виконавчої влади не повинні так звертатись один до одного. Це дуже низький рівень української політики», — ​тільки й сказала вона.

 

Словаччина шокована: там жорстоко вбили журналіста

У сусідній країні застрелили кореспондента-розслідувача, 27-річного Яна Куціака 

 

 Його разом із подругою знайшли мертвими у їхньому будинку в селі Велька-Мача за 65 кілометрів на схід від Братислави. У поліції кажуть, що так злочинці помстилися журналістові за його роботу. Найчастіше героями матеріалів Куціака були бізнесмени, які, за даними загиблого, мали тісні зв’язки із керівною соціал-демократичною партією та організованими злочинними угрупованнями.

Останнім часом Ян Куціак вів розслідування про крадіжки грошей європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану «Ндрангета». У справі фігурували прізвища секретаря урядової ради безпеки Вільяма Ясана та помічниці прем’єр-міністра Марії Троскової. Вони вже подали у відставку. Тим часом словацький уряд пропонує мільйон євро за інформацію, що допомогла б розкрити вбивство.

 

Волинянка, яка повірила «пастору» Мунтяну, втопила свою доньку

Жінка думала, що він зцілить її хвору на ДЦП дитину, і віддала церкві усі гроші

Про цю страшну історію розповіла Ольга, яка раніше працювала касиром у київській церкві «Відродження». Зазначимо, що ця організація має власний телеканал, на якому «проповідує» керівник церкви Володимир Мунтян.

За словами Ольги, нещасну жінку звати Валентина, вона — ​з Маневицького району. Доглядала свою хвору дитину і цілими днями дивилася по телевізору виступи Мунтяна. Заради здоров’я дочки перерахувала церкві 52 тисячі гривень, частину з яких позичила. Але зцілення не сталося. Тоді доведена до відчаю жінка втопила дитину, коли мила їй голову.

Ольга, яка про це розповіла, теж, до речі, вірила Мунтяну і всю свою зарплату у 4500 гривень віддавала йому.

А обманута Валентина, за словами родичів, після трагедії потрапила у психіатричну лікарню біля Києва. «Можна звертатись у поліцію, але який сенс, якщо Валя віддала пастору гроші добровільно?» — ​сказав журналістам «Фактів» її родич Володимир. Будьте обачні і не вірте усіляким лже-апостолам.

 

Telegram Channel