Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
«Скажу відверто: онкодиспансер тримався на його прізвищі»

Фото із сайту 4vlada.com.

«Скажу відверто: онкодиспансер тримався на його прізвищі»

Григорія Максим’яка (на фото), який до червня минулого року 35 літ керував Рівненським обласним онкодиспансером, днями знову призначили головним лікарем закладу. Точніше, виконувачем обов’язків. Клопотав про це у нового голови Рівненської обласної ради начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук. Бо не знайшов спільної мови з нинішнім в. о.

Останні півроку керував онкодиспансером заступник Володимир Давидюк, якого у червні 2017–го тодішній голова облради Микола Драганчук призначив в. о. головного лікаря. Нагадаємо, у той час у пана Максим’яка, який очолював заклад із 1980–х, закінчився конт­ракт. Роботою пана Давидюка було невдоволене обласне управління охорони здоров’я. За словами Юрія Осіпчука, в онкодиспансері розпочалися проблеми з кадрами. Зокрема, виїхали на роботу до Києва працівники служби радіології.

Цього року змінилося законодавство, тож головних лікарів уже обиратиме не обласна рада, а конкурсна комісія.

— Намагався допомогти, але він не справляється, — ​зазначає про нинішнього в. о. головного лікаря Юрій Осіп­чук. — ​Рекомендував голові обласної ради наразі призначити виконувачем обов’язків Григорія Максим’яка і проситиму його подати свою кандидатуру на майбутній конкурс. Онкодиспансер — ​надзвичайно складний заклад і, скажу відверто, він тримався на прізвищі Максим’яка. Більш ніж впевнений, що пан Максим’як погодиться, хоча з ним ще не розмовляв про це.

Торік Рівненська обласна рада тричі поспіль не змогла призначити головного лікаря онкодиспансеру. Окрім Григорія Максим’яка, якого підтримувало управління охорони здоров’я та фракція БПП, балотувався на посаду завідувач хірургічного відділення Олександр Ткач, якого активно лобіювала «Батьківщина» (пан Ткач є обласним депутатом від цієї політсили). Голосів народних обранців для жодного з них не вистачило. Від останнього конкурсу пан Максим’як відмовився — ​після трагічної загибелі сина.

Цього року змінилося законодавство, тож головних лікарів уже обиратиме не обласна рада, а конкурсна комісія. 16 березня на сесії обласні депутати мають затвердити склад першої такої комісії. До неї входитимуть представники обласної ради, громадських організацій та медичних закладів, де проходитиме конкурс на заміщення посади головного лікаря.

Окрім онкодиспансеру, цього року до переліку комунальних закладів облради, де переобиратимуть головних лікарів, потрапляють діагностичний центр, обласна клінічна лікарня, перинатальний центр.

Левко ЗАБРІДНИЙ

Telegram Channel