Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Резонансні події останніх днів

На залізничній станції Здолбунів ​витік хімікату через погано закритий кран із цистерни, в якій, за документами, мали перевозити мінеральне масло. Насправді ж транспортували розчинник, ймовірно для автомобільної фарби. Згодом витік локалізували, але в районі парку стояв нестерпний запах.

Минулого тижня безпритульні собаки напали на двох учнів школи № 19 у Рівному. За словами директора навчального закладу Інни Верхової, собаки майже щомісяця кусають дітей, а мешканці району стверджують, що проблема існує і влітку, і взимку.

Жителі сіл Рокитнівського району Рівненщини збираються групами і їдуть «на промисел» до сусідніх житомирських лісів, де не тільки вирубують дерева, але й нападають на лісову охорону. Це мешканці сіл Борове, Нетреба та Кисоричі.

У селі Карпилівка, що у Рокитнівському районі на Рівненщині, з ініціативи місцевих жіночок відкрився цех–музей із виготовлення тканих доріжок. У поліській хаті під жіночий спів працює три верстати. Метр доріжки у майстринь із Карпилівки коштує 100 гривень. Унікальний цех працює з 10–ї ранку до пізньої ночі. Унікальні килими у майстринь замовляють навіть зі столиці.

У Сарнах мешканців намагаються привчити до сортування твердих побутових відходів, для цього розставили контейнери для пет–пляшок та іншого пластику. Проект запустили цього року. За два місяці вже спресували 250 кілограмів сировини. Отримані гроші обіцяють використати на благоустрій міста. Наразі вивчають питання запровадження системи збору скла.

Норвезькі благодійники Гарольд та Тор Олє Вагене з міста Скодьє подарували Дубну розважальний атракціон ​мотузковий парк вартістю 35 тисяч євро. Він працюватиме у зоні відпочинку Острівок. Міський голова Дубна Василь Антонюк підписав акт приймання–передачі атракціону у власність громади міста.

Вода в п’яти перевірених пунктах розливу у Рівному ​придатна для пиття. Але через надмірне очищення вона була надто м’якою і позбавленою необхідних для людського організму мікроелементів. Зокрема, у ній недостатня кількість магнію, кальцію та фтору, що може відобразитися на роботі серця, нервової системи та м’язових тканин, на кістках та згортанні крові, викликати карієс.

169,3 мільйона доларів ​обсяг залучених прямих іноземних інвестицій в економіку області у 2017 році. У розрахунку на одну особу населення це 145,9 долара.Кошти надійшли із 33 країн світу. Серед основних інвесторів, на яких припадає майже дві третини загального обсягу надходжень, — Велика Британія (39,4 мільйона доларів), Італія (31,3 мільйона), Німеччина ​(22,5 мільйона) і Кіпр ​(19,4 мільйона доларів).

В середньому 80 пацієнтів звертаються у травмпункти Рівного протягом одної чергової зміни. Найчастіше люди падають на слизькій дорозі, підвертають ноги або ламають руки. Здебільшого це переломи променевих кісток верхніх кінцівок. Переважно пацієнти з такими травмами — це люди, яким за 50 років.

Telegram Channel