Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Аваков насміхається  із протестувальників,  яких поставили на коліна

Чи не навіює ця фотографія спогади про звірства чотирирічної давнини?

Фото з youtube.com.

Аваков насміхається із протестувальників, яких поставили на коліна

Зачистка «МіхоМайдану» викликала діаметрально протилежні коментарі

3 березня поліція провела акцію, внаслідок якої біля Верховної Ради було ліквідоване наметове містечко мітингувальників, а кілька десятків із них затримали. Правоохоронці діяли доволі жорстко. Засоби масової інформації облетіли фото, де затримані стоять на колінах у снігу. У декого на обличчі — кров.

Розгін та затримання учасників протесту поліція назвала «слідчими діями» в рамках двох проваджень — захоплення Жовтневого палацу (ще коли Саакашвілі перебував в Україні. — Ред.) та сутичок

27 лютого, коли 14 нацгвардійців були поранені. З цього приводу Генпрокурор Юрій Луценко заявив: «Перетворювати наметові містечка біля центральних органів влади в накопичувач екстремістів, зброї та вибухових речовин — табу… Мирним протестам — так. Проплаченому з–за кордону екстремізму — ні» (у палатках нібито знайшли гранати та іншу зброю). Дехто з активістів дійсно дякував поліції, що очистила центр Києва від «сміття».

Однак особливе збурення викликав глузливий допис очільника МВС Арсена Авакова. Він використав заклик Петра Порошенка до українців «прикрутити» газ, щоб зіпсувати плани Газпрому. Про «зачистку» наметового містечка Аваков написав: «Ми теж прикрутили…» — і поставив смайлик.

«У нас точно була Революція гідності?» — дивується журналіст Сергій Руденко.

«Дуже хамський пост міністра внутрішніх справ. Уже настільки відбились від реальності наші правителі, що поступово перетворюються на своїх попередників. Чим тепер Аваков відрізняється від Захарченка?» — обурився член «Свободи» Олександр Аронець. «У нас точно була Революція гідності?» — своєю чергою дивується журналіст Сергій Руденко.

Тим часом представник поліції Руслан Форостяк заявив, що фото з людьми на колінах неправильно трактують. За його словами, мітингарі чинили опір і їх поставили на коліна для того, щоб не класти обличчям у сніг, бо так вони б замерзли.

Народний депутат Мустафа Найєм, який брав активну участь і в Революції гідності, і в організації роботи нових патрульних, з болем написав: «Це в яких інструкціях написано — ставити затриманих на коліна і позувати на камери, тримаючи людей за барки, як худобу?! І як після цього ми хочемо, щоб люди ставились до поліції? Ні, я розумію, що була злість за побитих поліцейських; розумію та осуджую атаки на патрульних, але ж це не джунглі, а країна, суспільство та органи влади. Для чого треба було стільки зусиль, публічної роботи та розмов, якщо одна така фотографія підриває всю цю тендітну конструкцію і навіює спогади звірств чотирирічної давнини?!»

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Telegram Channel