Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Резонансні події останніх днів

Священик Михайлівського Золотоверхого монастиря Іван Сидор, уродженець Горохівщини, взяв участь у зйомках фільму «Прощена неділя». Стрічка про хлопчика, який на війні втратив батьків і бажає смерті своїм ворогам. І священик мусить навіть дитині зуміти пояснити, що цього бажати не можна, переказав глибокий і повчальний сценарій стрічки Іван Сидор.

На два дні одну з багатоповерхівок Луцька, що на вулиці 8 Березня, відключили від газопостачання, якраз коли надворі ​мінус 12. Справа в тому, що працівники «Волиньгазу» почали перевірку приладів та наявності лічильників у будинку. Про те, що робота займе не кілька годин, а два дні, — ​мешканців не попередили.

На 5% скоротив витрати газу за добу Луцьк і на 2% — Рівне, повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. Це одні з найгірших показників. Найбільше «прикрутили» опалення у Дніпрі і Кременчуці: споживання газу в цих містах за добу знизилося на 32 і 35% відповідно. Завдяки економії Україні вдалося на 14% скоротити витрати блакитного палива.

139,3 мільйона гривень віддали за житлово–комунальні послуги волиняни у січні, враховуючи погашення боргів попередніх років. Рівень сплати становив 84,5% до нарахованої суми. На кінець місяця жителі краю заборгували 344,4 мільйона гривень за послуги ЖКГ.

На Волині тренувалася бойова авіація: фронтові бомбардувальники Су–24М відпрацьовували нанесення ракетно–бомбових ударів по навчальних цілях на авіаційному полігоні Поворськ у Ковельському районі. У небі Волині навчалася льотна зміна 7–ї бригади тактичної авіації, що дислокується у Старокос­тянтинові Хмельницької області.

Народному аматорському театру «Відродження» Володимир–Волинського районного будинку культури присвоїли ім’я відомого на Волині театрального режисера Богдана Берези. Крім того, колектив підтвердив свій статус «народного».

Керівника виконавчої служби Волинської області Сергія Харченка звільнили за неефективну роботу в напрямку стягнення аліментів. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

У Луцьку на першому поверсі Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки на вулиці Шопена, 11 діє пункт збору україномовних книг, які згодом потраплять на Схід. Кожен може принести сюди будь–яке видання, а як тільки літератури назбирається достатньо, їх передадуть навчальним закладам Донбасу.

Студентка Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету Катерина Сікорська перемогла на міжнародному конкурсі кулінарної майстерності у Бресті (Білорусь). Учасники змагання презентували три страви з урахуванням технологій приготування. Професійне журі оцінювало чистоту робочого місця та раціональне використання продуктів.

Telegram Channel