Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сергій Піддубний: «Хочу вибачитися перед уболівальниками»

Волинь-нова

Сергій Піддубний: «Хочу вибачитися перед уболівальниками»

Рівняни розгромно поступаються «першоліговому» колективу в матчі–відповіді й вилітають із розіграшу Кубка України

Кубок України з футзалу. 1/4 фіналу, матч–відповідь. МФК «Кардинал–Рівне» (Рівне) — ​«АРПІ» (Запоріжжя) — ​1:4 (1:0 — ​Максим Мануйленко, 7 хв.; 1:1 — ​Олександр Оліщук, 10 хв.; 1:2 — ​Максим Мануйленко, 12 хв. (автогол); 1:3 — ​Яссін Ессаргіні, 35 хв.; 1:4 — ​Яссін Ессаргіні, 36 хв.) Перша гра — ​2:3.

10 березня 2018 року. Рівне. ДЮСШ–4.

У першому чвертьфінальному поєдинку Кубка України «кардинали» поступилися на виїзді «першоліговому» клубу «АРПІ» із Запоріжжя. Прикру поразку 2:3 Сергій Піддубний тоді «списав» значною мірою на упереджений арбітраж. Уболівальники ж рівнян, певно, заспокоювали себе. Мовляв, це ще не трагедія — ​вдома «злішими» будуть!

І вдома спочатку все пішло так, як треба. Вже на сьомій хвилині МФК «Кардинал–Рівне» виходить уперед — ​Максим Мануйленко першим встигає на добивання м’яча, який влучив у штангу після удару Артема Фаренюка. 1:0 — ​рахунок, який уже влаштовував господарів. На якусь мить здалося, що здобуття путівки до «фіналу чотирьох» — ​то лише питання часу!

Програвати набридло — ​хочемо перемог!

Де там, невдовзі гості зрівнюють — ​гол на рахунку Олександра Оліщука. А трохи згодом вони пробивали, здавалося, не надто небезпечний штрафний. М’яч летів за добрих два метри ліворуч воріт, але… зачепив Максима Мануйленка і зрикошетив у ворота — ​неймовірно прикрий автогол! 1:2 — ​і господарям треба забивати двічі лишень для того, аби вирівняти ситуацію за підсумком двох матчів (тоді хоча була б серія пенальті).

Звісно, далі «кардинали» вперто йшли вперед — ​і до перерви, і вже в другому таймі. І таки мали хороші шанси забивати. Проте не складалося. Тож дії рівнян на майданчику вимушено ставали дедалі авантюрнішими. І за п’ять хвилин до закінчення ігрового часу Яссін Ессаргіні таки користується цим — ​1:3 — ​і господарям треба було забивати вже чотири м’ячі.

Не забили жодного, натомість пропустили ще один — ​той таки приймак–марокканець Ессаргіні (Яссін лишився в Україні, одружившись із нашою співвітчизницею під час навчання у виші) оформив дубль, і втретє засмутив клуб Екстра–ліги у двох поєдинках.

Тож вилітаємо з розіграшу Кубка, поступившись у двоматчевому протистоянні «першоліговому» колективу із загальним рахунком 3:7. Справді прикро. Особливо з огляду на те, що ще зовсім недавно Сергій Піддубний озвучував амбіції дуже серйозно поборотися за здобуття трофею.

Тепер усі надії покладаємо на чвертьфінальну серію плей–оф Екстра–ліги з «Титаном» із Покровського. Програвати набридло — ​хочемо перемог!

За воротами

Сергій ПІДДУБНИЙ, головний тренер МФК «Кардинал–Рівне»:

«Хочу вибачитися перед вболівальниками. Рахунок — ​неприпустимий. Не хочу образити жодним чином «АРПІ», але ми не мали права цій команді програвати. Наша мала би бути вище класом і доводити, що ми сильніші. Особливо вдома.

Що пішло не так? Не знайшлося лідера, який міг би взяти гру на себе і повести вперед інших. Крім того, не можна грати без воротаря. Треба відбивати, виручати. А в нас обоє воротарів травмовані.

Не можу сказати, що зіграли ми зовсім погано. Малюнок гри був. Не було лідера на майданчику. Навіть у такій ситуації ми мали доводити гру до перемоги. Але знову не забивали. А не забиваєш — ​то десь точно отримаєш контратаку. Невтішний для нас результат. Дуже важко щось коментувати».

Telegram Channel