Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
За пенсією — у фронт–офіс

Волинь-нова

За пенсією — у фронт–офіс

Останнім часом у засобах масової інформації з’являються повідомлення про ліквідацію органів Пенсійного фонду. «Куди будемо тепер звертатися, щоб оформити пенсію?» — непокояться читачі газети. За роз’ясненням ми звернулися до начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Петра Філіпчука

—Хочемо заспокоїти волинян, що жодне з відділень Пенсійного фонду не буде закрите, — сказав Петро Васильович. — В області продовжується реформування пенсійної системи, основною метою якого є перехід на євростандарти обслуговування громадян, її збалансування через зменшення видатків на адміністрування, а також оптимізація структури. Цей процес проходить із 2011 року. Модернізація поліпшить якість надання послуг. Для зручності мешканців невеликих населених пунктів будуть діяти фронт–офіси (зали обслуговування громадян), які розташовані не тільки за місцем знаходження управління Пенсійного фонду, а й у центрах об’єднаних територіальних громад. На Волині уже сьогодні в 11 ОТГ функціонує 12 віддалених робочих місць управлінь фонду. Завдяки цьому понад дві тисячі пенсіонерів отримали послуги безпосередньо за місцем проживання.

На Волині уже сьогодні в 11 ОТГ функціонує 12 віддалених робочих місць управлінь фонду.

Окрім того, Пенсійний фонд надає можливість їм контролювати дані, що впливають на пенсійні права громадянина. Зокрема, через веб–портал електронних послуг. Завдяки йому вони дистанційно користуватимуться послугами, які раніше вимагали особистого звернення в управління фонду. Відтепер потрібну інформацію можна отримати, не виходячи з дому. До неї відкритий доступ на веб–порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за адресою: http://portal.pfu.gov.ua. Отже, процеси реорганізації не впливають на якість обслуговування громадян. Їхні права на отримання пенсійних послуг обмежено не буде.

Telegram Channel