Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Римі вхопили «орла» за хвоста — лишилося обскубти у Києві!

Бойко – Гармашу: «Я тобі як Денис Денисові скажу: заспокойся нарешті!»

Фото із сайту sport.ua.

У Римі вхопили «орла» за хвоста — лишилося обскубти у Києві!

«Динамо» неабияк присоромило букмекерів

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перший матч. «Лаціо» (Рим, Італія) — «Динамо» (Київ, Україна) — 2:2 (0:1 – Віктор Циганков,
52 хв.; 1:1– Чіро Іммобіле, 54 хв.; 2:1 – Феліпе Андерсон, 62 хв.; 2:2 – Жуніор Мораес, 79 хв.)

8 березня 2018 року. Рим. «Стадіо Олімпіко». Головний суддя Іван Кружляк (Словаччина).

Київське «Динамо» вкрай важко й непереконливо входило у «весняну» частину сезону. В 1/16 Ліги Європи кияни заледве змогли здолати скромний грецький АЕК — за геть непереконливої гри допоміг лишень гол на чужому полі.

Що ж до внутрішнього чемпіонату, то тут «апофеозом» стала поразка у Львові з рахунком 1:3 дебютантові УПЛ рівненському «Вересу».

Тоді відразу згадалися емоційні рядки нашого читача, «старого уболівальника» і члена НСЖУ Миколи Миценка з Ківерців, які він якось надіслав у редакцію:

Було в нас «Динамо»

Ще зовсім недавно гриміло  «Динамо».
В Союзі й Європі було воно  знане.
Такої команди сьогодні немає,
Бо вона щороку гірше й гірше грає.
Нема тепер Біби, Турянчика й Сабо,
А молодь лінива і грає ще слабо.
Чужі ж футболісти в динамівській формі
Виходять на поле лише для проформи.
Не всі гості щиро і класно ще грають,
Вони грубі гроші сяк–так відробляють.
Їм честь цього клубу нічого не значить,
Це видно й сліпому, а Суркіс не бачить.
Ось чому кияни в Лігу не проб’ються.
Не дарма над ними й фанати сміються…
Було в нас «Динамо», а зараз немає.
Про нього й Європа уже забуває…

Тож коли в 1/8 Ліги Європи жереб визначив суперником киян італійський «Лаціо», стало трохи лячно. У нас у поєдинках із «Вересом» та АЕКом очевидні проблеми — а тут грізні «орли» із самого Риму!

Букмекери, до речі, були тієї ж думки. Ставки на перемогу «Лаціо» приймалися із середнім коефіцієнтом 1,44, тоді як коефіцієнт на ймовірний успіх «Динамо» доходив до 8–ми. Нічию ж, у середньому, оцінювали в
4 — 4,5. Простіше кажучи, в «Динамо» у цьому поєдинку не надто вірили…

І даремно!!! Кияни несподівано продемонстрували змістовну гру та неабиякий характер і досягли доволі прийнятного «виїзного» рахунку — 2:2.

У першому таймі динамівці вистояли. Час від часу вони навіть організовували контрвипади, хоча загалом їм несолодко велося під натиском римлян.

Пряма трансляція поєдинку «Динамо» (Україна) — «Лаціо» (Італія) у четвер, 15 березня, о 20:00 на ТРК «Україна».

А ось невдовзі після перерви наші відкрили рахунок. Віктор Циганков прекрасно розібрався у ситуації після скидки Артема Бєсєдіна і холоднокровно відправив м’яча у ворота Томаса Стракоші… п’яткою. Без жодного перебільшення — гол, який хочеться переглядати й переглядати!

Щоправда, заледве минуло 10 хви­лин — і кияни вже «летіли» 1:2… Чіро Іммобіле та Феліпе Андерсон забили два «однакових» голи: під час стрімких проходів, «з–під захисника», в дальні кути воріт Дениса Бойка.

Одним словом, зірки на римському небі виразно починали вибудовуватися сприятливим для господарів чином…

Щоправда, іншої думки був «свіженький» Жуніор Мораес, який вийшов на заміну замість Миколи Шапаренка. На 79–й хвилині бразилець наважився на дальній удар з розвороту: виймайте, римляни, — 2:2! До того ж, ще один красень–гол… і «асист» на рахунку Віктора Циганкова. Лишень подумайте: це взяття воріт стало для динамівців восьмим після зимової перерви — і в усіх без винятку брав участь рудочубий Циганков (у п’яти випадках в ролі «забивайла», ще в трьох — як автор гольової передачі). Тож цього заледве 20–річного футболіста назвали кращим гравцем тижня в Лізі Європи. Вболівальники ж «Динамо» знову взялися захоплено порівнювати Циганкова з Ярмоленком (який, до речі, у 20 ще аж ніяк «не феєрив») і переконувати один одного — Суркіс його в найближчі п’ять років точно не продасть.

Також привертає увагу той факт, що в «старті» киян знову було відразу вісім українців. Для порівняння: у стартовому складі італійського клубу вийшло «аж» двоє італійців — плюс бразилець з італійським паспортом.

Ну а після нічиєї 2:2 у Римі «Лаціо» конче мусить забивати у Києві. У тому, що на НСК «Олімпійський» 15 березня збереться щонайменше тисяч 40 глядачів, можна навіть не сумніватися. Водночас, легко точно не буде — до того ж, маємо кадрові проблеми (привіт Денису Гармашу, який пропускатиме матч через свій нестримний темперамент). Але ми дуже хочемо бачити таке «Динамо» (ну, як на римському «Стадіо Олімпіко») у чвертьфіналі!

За воротами

Олександр ХАЦКЕВИЧ,
головний тренер «Динамо»:

«Дякую за привітання, але сьогодні ми відіграли лише перший тайм. Результат у ньому нас задовольнив, фрагментами порадувала й гра — і м’яч контролювали, і в атаку виходили…

Своєю командою я задоволений. Були помилки, але без них ніяк. Загалом же задоволений грою як у обороні, так і в атаці. А стосовно «Лаціо», то я більше стежив за
своєю командою.

Перед кожною грою кажу, в тому числі й своїм підопічним, що шанси 50 на 50. Після сьогоднішнього результату вони залишаються такими ж, усе буде вирішуватися в Києві.

Гармаш? Він, перш за все, має розібратися у своїй поведінці і зрозуміти, що все ж грає в команді».

Денис ГАРМАШ,
півзахисник «Динамо»:

«Морозюк зробив фол майже біля лінії поля, а Лукас взяв і перекинув м’яч метрів на десять уперед і одразу ввів у гру. Після цього нам ледь не забили гол, коли потрапили в штангу. Я просто хотів запитати, чому арбітр, який був обличчям до епізоду, дозволив це зробити? У нас в Україні одразу свистять і пересувають м’яч на потрібне місце.

Партнери ж підскочили, тому що думали, нібито намагаюся на нього накинутися, і вийшла така ситуація. Я потім поговорив із ними — все нормально. Це емоції. Я не такий, як вважають. Тільки хотів запитати, чому так сталося, адже через цей епізод ми ледве не пропустили гол і могли програти. Я ж переживав за результат».

Віктор  ЛЕОНЕНКО,
екс–форвард «Динамо»:

«Гармаш? Треба переглянути фільм «Собаче серце» і спробувати пришити йому іншу голову. Те, що в команді є такі гравці, як Гармаш і Хачеріді, робить тренера аматором. Я вже не кажу про президента… На місці Хац­кевича, я убив би Гармаша в роздягальні. Навіщо він потрібен, якщо у будь–який момент його можуть вигнати з поля?»

Настанова перед матчем: «Слухай сюди, рудочубий:  будеш бити задом наперед!»
Настанова перед матчем: «Слухай сюди, рудочубий: будеш бити задом наперед!»

 

Дай, Боже, щоб ця «циганочка з п’яточкою» від Циганкова  обернулася для наших сенсаційним виходом у чвертьфінал...
Дай, Боже, щоб ця «циганочка з п’яточкою» від Циганкова обернулася для наших сенсаційним виходом у чвертьфінал...

 

Telegram Channel