Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Володимир Рубан віз зброю для атаки на Верховну Раду

Nazar

Володимир Рубан віз зброю для атаки на Верховну Раду

А здійснити терористичний акт він намовляв колишніх бійців АТО

Українські спецслужби розслідують як мінімум дві спроби збройної атаки на Верховну Раду, причому їх готували на той час, коли там мали бути найвищі посадові особи держави. Про це у «Facebook» заявив український нардеп Ігор Мосійчук, посилаючись на джерела у спецслужбах. «Затриманий переговорник Рубан не просто віз із «ДНР» арсенал зброї для реалізації такого злочинного наміру, а й вів перемовини з рядом українських вояків, які мали, на його думку, стати виконавцями», — ​розповів Мосійчук.

Наш земляк–волинянин, колишній заступник голови СБУ Олександр Скіпальський вважає затримання пана Рубана великим успіхом України та наших спецслужб.

Він також додав, що йому не відомо, чи затримали спецслужби спільників Рубана, зокрема тих, яких він підмовляв резуалізувати цей план. Однак Мосійчук припускає, що саме деякі з бійців і «здали» Рубана СБУ.

Нагадаємо, ввечері 8 березня стало відомо про затримання керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Його взяли під час перевезення великого арсеналу зброї через лінію розмежування на Донбасі. Смертоносний вантаж він віз під виглядом меблів. Згодом Рубана звинуватили за трьома статтями кримінального кодексу, включаючи тероризм, і взяли під варту на два місяці.

Глава СБУ Василь Грицак заявив, що Володимир Рубан у змові з керівництвом ОРДО готував теракт у центрі Києва, в якому мали постраждати «тисячі людей, окремі політики, посадовці та народні депутати». СБУ продемонструвала відеоролик, де на приховану камеру знято, як вантажиться зброя у транспорт підозрюваного. Сам затриманий у суді виправдовувався, що не знав про вантаж і лиш виконував роль водія на замовлення якогось офіцера СБУ з позивним Кедр.

Наш земляк–волинянин, колишній заступник голови СБУ Олександр Скіпальський вважає затримання пана Рубана великим успіхом України та наших спецслужб. «Можемо всьому світу показати докази того, що Росія, використовуючи свої «прокладки» на Донбасі, спонсорує тероризм в Україні. Це надзвичайно важливо, і я вітаю із вдалою операцією Службу безпеки», — ​сказав він у коментарі «Волині–новій».

На думку багатьох аналітиків, Росія готова до вторгнення в Україну під виглядом миротворців або й без цього, і все, що треба Кремлю, — ​організувати привід, наприклад масове побоїще у центрі Києва. Завдання Москви — ​будь–що привести в Україні до влади проросійські сили. І такі, як Рубан, цьому сприяють. Оглядач Мирослав Гай вважає, що «Рубан займався засиланням агентів ФСБ в Україну під виглядом полонених». «Для цього йому відвели роль перемовника», — ​пише він. Зазначимо, що ще рік тому СБУ заборонила Рубану перетинати зону розмежування на Донбасі, однак він це робив «кабанячими стежками». Але в цьому випадку чомусь «припекло», і Рубан відкрито спробував перетнути «кордон». Показово, що «прикордонники «ДНР» спокійно пропустили його автобус, напханий зброєю. Можливо, Росія оскаженіла від того, що програла «газову справу» у Стокгольмі, і вирішила негайно відомстити Україні кривавим терактом…

Цікаво, що за Володимира Рубана вже заступились в Росії, назвавши «єдиним справжнім офіцером в Україні». На захист підозрюваного у страшних злочинах стала і народний депутат Надія Савченко. «Я вважаю, що цей чоловік зробив досить багато добра, щоб не відрікатися від людини, коли вона в біді», — ​заявила Савченко, яку, нагадаємо, виключили зі складу фракції «Батьківщина».

Додамо, що «Офіцерський корпус» Володимира Рубана до початку революції займав різко проросійську позицію, сам підозрюваний на кремлівські гроші друкував літературу про «рускій мір» і висловлювався за те, щоб між Україною та Росією відбулась нова «Переяславська рада». Крім того, Рубана пов’язують з «Українським вибором» Віктора Медведчука, кума Путіна.

Безумовно, успішне проведення цієї операції свідчить про те, що наші спецслужби стають на ноги. Важливо лише, щоб тепер «найгуманніший» суд не дозволив Рубану втекти з України.

Telegram Channel