Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вибивали із жертв гроші… молотками

Фотоколаж wz.lviv.ua.

Вибивали із жертв гроші… молотками

А до скроні приставляли пістолет

Луцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про викрадення двох людей у Луцьку, незаконне позбавлення їх волі, вимагання із застосуванням насильства, розбої, крадіжки та незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинені за попередньою змовою групою лучан

Шестеро зловмисників, се­ред яких і такі, що раніше притягалися до кри­мінальної відповідальності, 16 бе­резня 2018 року напали на одного з громадян у його власному помешканні — в будинку на вулиці Кравчука у Луцьку, жорстоко побили та заволоділи двома мобільними телефонами. Потім, розбивши скло в його автівці, викрали звідти гаманець із понад 5 тисячами гривень, самого ж потерпілого завезли у село Забороль Луцького району, де замкнули у підвалі.

Іншого чоловіка нападники викрали біля під’їзду будинку на вулиці Ветеранів в обласному центрі та, заволодівши його автомобілем, також доправили в Забороль. Дорогою у потерпілого, якого били молотком та битою, відібрали гроші, ювелірні прикраси, телефони та ключі від квартири і будинку.

Зловмисники вимагали передати їм автомобіль, квартиру, гроші у сумі 5000 доларів США та «ферму біткоїнів».

У підвалі в приміському селі чоловіка продовжували бити й навіть погрожували смертю, приставляючи до скроні пістолет. Таким чином зловмисники вимагали передати їм автомобіль, квартиру, гроші у сумі 5000 доларів США та «ферму біткоїнів».

Звільнили потерпілих завдяки скоординованим діям працівників Луцького відділу поліції головного управління Національної полі­ції України в області увечері 17 бе­резня 2018 року. Чотирьох нападників затримано та оголошено їм про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 289, ч. 2 ст. 187, ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України. Трьом із них суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, одному — домашній арешт. Прокуратура Волині наполягає і на його взятті під варту.

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес–секретар прокуратури Волині.

Telegram Channel