Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Витік нафти у поле стався в селі Воля-Любитівська Ковельського району через те, що невідома фірма вирішила демонтувати тут нафтопровід. Спеціаліст-землевпорядник Любитівської сільської ради Любов Охрін зазначає, що всі документи на відповідні роботи у підприємства є і людей про це попереджали. Але мешканці запевняють, що їхньої згоди ніхто не питав і бідкаються, що нафта може потрапити у криниці і річку Турію, а це вже буде екологічна катастрофа.

 

У селі Стобихівка на Камінь-Каширщині діти вимушені навчатися у три зміни, оскільки приміщення школи – у жалюгідному стані. У навчальному закладі — 240 учнів, хоч розрахований він на 80. А нова школа існує лише в проекті. На неї треба десятки мільйонів гривень. Та їх немає ні в районному, ні в обласному бюджетах.

 

Бобри підгризли огороджувальну дамбу на Стохідській осушувальній системі поблизу села Новий Мосир. Фахівці Ковельського МУВГ оперативно ремонтують спороду. Вже завершено роботи на найбільш небезпечній ділянці пошкодженої дамби.

 

У загальноосвітній школі села Угринів на Волині учні уже півроку сидять без гарячого харчування, тож змушені приносити бутерброди з дому. Голова Городищенської об’єднаної територіальної громади, до якої наприкінці минулого року увійшла й Угринівська сільська рада, Світлана Соколюк каже, що проблему створив підрядник, який вчасно не відремонтував шкільний харчоблок.

 

Лише на два роки може вистачити місць для поховання на кладовищах в обласному центрі. Луцький спецкомбінат має у підпорядкуванні такі кладовища: у Гаразджі, на Володимирській, на вулиці Потебні, на Рівненській та на Чернишевського. Два останніх частково закриті, але там здійснюють підзахоронення.

 

104-ту річницю відзначила 17 березня лучанка Ганна Сухарчук. Із поважною датою довгожительку привітали представники міської ради. З нагоди свята з міського бюджету іменинниці виділено грошову допомогу у розмірі 1000 гривень. Ганна Василівна народилася у багатодітній сім’ї в селі Коршів Луцького району. З шістнадцяти років працювала у пана, а пізніше — у військовій частині. Вийшла заміж за вдівця, виховала прийомну дочку, з якою тепер проживає.

 

Багатодітна лучанка Оксана Владичко, яка працює водієм тролейбуса, отримала двокімнатну квартиру від міської ради. Рішення про виділення житла було прийняте на засіданні виконавчого комітету 1 листопада 2017 року. Декілька років тому жінка з чотирма дітьми опинилася в складних життєвих обставинах, їм практично не було де жити. Тепер у родини є простора квартира. n

Telegram Channel