Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Лише одну картину купили високопосадовці Рівненщини на виставці-продажу робіт воїнів АТО, які після поранень проходять реабілітацію у Клеванському госпіталі ветеранів війни. Вона відбувалася у холі Рівненської обласної ради, організували її волонтери, щоб зібрати кошти для лікування бійців. Власником художнього твору став голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Обранці показово проігнорували благодійну акцію.

 

Відомий шоумен Сергій Притула потрапив у снігову пастку неподалік Рівного. «Шановні автомобілісти. Від Дубна в напрямку обласного центру – затор довжиною у вічність. Все стоїть. Траса – скло. Їхати не рекомендую», – написав телеведучий у соціальній мережі. У відповідь на пост отримав багато запрошень на чай та ночівлю. Також люди повідомляли, де працює снігоочисна техніка.

 

Начальник патрульної поліції Рівненщини Сергій Мерчук «відсвяткував» свій 27-й день народження поблизу Дубна, «розрулюючи» 8-годинний затор на трасі Київ—Чоп, спричинений снігопадом. Свої враження описав на сторінці у соціальній мережі: «Пробка підтверджує історію про двох баранів на одній кладці, тільки на трасі Київ-Чоп це все виражалося: 1 – в кого крутіша машина, 2 – в кого на фурі більш лиса гума, але він «упевнений у собі», і 3 – в кого більші яйця! На жаль, солідарність водіїв у такій скрутній ситуації була «нижче плінтуса». Результат: зіпсовані нерви, паливо і час подумати над буденністю», – зазначив правоохоронець.

 

Суд визнав підприємство з Київщини винним в отруєнні 18 учнів навчально-виховного комплексу у Зарічному у вересні минулого року. Фахівці встановили, що причина інтоксикації – вживання курячих яєць, заражених сальмонелою, недотримання термічної обробки під час приготування страв та порушення санітарних норм і правил у харчоблоці. Фірма, яка забезпечувала харчування, виплатила штрафні санкції. Тоді дітям поставили діагноз «гостра кишкова інфекція».

 

У Рівному запримітили чоловіка, який скуповує в аптеках препарат, ймовірно, щоб травити тварин. На вигляд йому більше 50 років, високий, сивий, кавказької зовнішності. Користувачі соціальних мереж, які занепокоєні, що у місті останнім часом на вулицях регулярно знаходять загиблих собак, обіцяють оприлюднити фото кривдника тварин.

 

Рівнянка Сніжана, яка не хоче розголошувати свого прізвища, подякувала через ЗМІ водієві таксі служби «305» Олександру Бондарчуку за людяність. Жінка зазначила, що 28 лютого її батькові робили складну операцію в онкодиспансері. «Потрібна була кров. І ми поїхали в обласну станцію переливання крові, поверталися на таксі. Хоча вартість економ-поїздки була 55 гривень, водій не взяв із нас ні копійки, – каже жінка. – Олександр Бондарчук дуже нам допоміг у скрутну хвилину. Тому велике спасибі йому від всієї нашої родини».

Telegram Channel