Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найсвіжіші події нашого краю одним абзацом

У Прилуцькій сільській раді голосували за об’єднання з обласним центром Волині, однак для ухвалення рішення забракло голосів (8 депутатів — «за», 6 - «утримались»). У вересні 2017 року на громадських обговореннях більшість підтримала ідею об’єднання з Луцьком. Тоді депутати дали на це згоду, але через декілька днів сільський голова Валентин Арчибасов наклав вето на вищезгадане рішення через те, що Луцька міська рада не виконала умов підписаних раніше договорів.

 

В обласному центрі віддали шану В’ячеславу Чорноволу. У 19-у річницю загибелі відомого дисидента представники влади та громадськості поклали квіти до меморіальної дошки. Учасники поділилися спогадами про політика. А півсотні волинських рухівців отримали почесні нагороди Народного руху України, заснованого Чорноволом.

 

Ковельська міськрада звернулася до центральної влади щодо карбування і введення в обіг ювілейної та пам’ятної монети до 500-річчя отримання Ковелем Магдебурзького права. «Випуск монети дасть змогу уже вкотре підкреслити те, що Україна є Європейською державою з величною історією та чіткими європейськими демократичними цінностями», — йдеться в документі. 24 грудня 1518 року польський король Сигізмунд І своєю грамотою надав Ковелю право самоуправління.

 

У Луцьку на одну годину згасла підсвітка замку Любарта у рамках всесвітньої акції «Година Землі». Крім того, було вимкнено підсвітку пам’ятників, інших головних міських споруд. Загалом в Україні до акції долучилося 33 міста.

 

З нагоди 4-ї річниці від дня створення Національної гвардії України військовослужбовці провели у Луцьку музичний флешмоб. Оркестр військової частини 1141 виступив на Театральній площі. Аби кожен житель міста зміг відчути атмосферу свята, військові музиканти виконали патріотичні композиції.

 

Ікону, аби допомогти зібрати кошти для «кіборга» Андрія Луцика, виставив на аукціон айдарівець Руслан Кашаюк, який після повернення з війни відкрив у собі талант художника. «Дошка, левкас, темпера. Робота закінчена сьогодні вночі, освячена у храмі Казанської ікони Божої Матері. Початкова ціна 1000 гривень», – повідомив побратим.

 

ЗНО у Луцьку стане доступним для абітурієнтів на візках. Пунктом тестування, який для них облаштують, стане навчально-виховний комплекс № 9. Аби підготувати навчальний заклад до травня, необхідно виділити з бюджету міста 150 тисяч гривень.

Telegram Channel