Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найважливіші події в житті нашого краю одним абзацом

З 1 березня у 28 дошкільних навчальних закладах у меню немає м’яса. Це ті дитсадки, закупівлею продукції для яких займається управління освіти, оскільки вони не мають своєї бухгалтерії. Сам тендер на закупівлю м’яса для ДНЗ на цей рік, на суму 7 мільйонів гривень, управління провело вчасно. Втім, обласне управління СБУ після перевірок запідозрило учасників торгів у змові і результати тендера скасувало. Правоохоронці запевняють — новий конкурс із закупівель м’ясної продукції дозволить придбати для харчування дітлахів якісний товар, майже на два мільйони дешевший від попереднього.

У Рівному вшанували пам’ять активіста Правого сектору Сашка Білого (Олександра Музичка). Спочатку у Свято-Покровському соборі відбулася панахида, опісля — покладання квітів на його могилі на рівненському кладовищі «Нове», поруч із Алеєю Героїв.

Понад півкілограма метамфетаміну та 200 грамів псевдоефедрину відшукала під час обшуку в помешканні жителя Рівненського району кокер-спанієль Ельза. Вона вже шість років служить у поліції області та не має рівних у пошуку наркотиків, хоча у вольєрі майже непомітна на фоні своїх колег-вівчарок із кінологічного центру поліції Рівненщини. Ельза навіть двічі несла службу у зоні АТО.

З Рівного до Туреччини відновлюють польоти літаків: на 26 квітня запланований перший цього року чартерний рейс до Анталії. Перельоти мають бути дешевшими, ніж з Києва.

Виробник цукерок з Дубненщини через суд «відвоював» собі право на використання назви «Кобзар» для солодощів, які випускає вже 5 років. Справа в тому, що такі торгові марки вже були зареєстровані в різних регіонах держави, але не використовували для позначення продукції. Тому їхні свідоцтва про реєстрацію вдалося через суди скасувати.

У Рівному зникла 17-літня школярка. Зв’язку з нею немає з 21 березня. Про те, що донька пішла до школи і не повернулася, поліцію повідомила її мати. Дівчина взяла власні речі і пішла з дому. Наразі відомо, що неповнолітня може перебувати на території іншої держави, тож її оголосили у базу розшуку Інтерполу.

Майже третина рівнян за останні 5 років взагалі не залишали міста і лише 45% виїжджали в інший регіон один чи декілька разів. Це результати опитування, проведеного Міжнародним Республіканським Інститутом. 85% — не були протягом цього часу ні на курортах Єгипту чи Туреччини, ні у країнах СНД.

Продати Народний дім і на всі гроші купити тролейбуси пропонує міський голова Рівного. Володимир Хомко впевнений, що якби провести референдум, більшість рівнян підтримали б таку ідею, бо перспектив у цієї будівлі немає, вона — у жахливому стані. Всім організаціям, які там орендують приміщення, міський голова радить самотужки шукати собі інше місце. А політичним партіям пропонує давати гроші на оренду у будь-якому іншому приміщенні міста з бюджету, але лише тим, хто пройшов у міську раду.

Telegram Channel