Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Українське ноу–хау:  ковбаса «для пенсіонерів»

Волинь-нова

Українське ноу–хау: ковбаса «для пенсіонерів»

Фахівці зі стандартизації готові запровадити стандарти продукції з рослинними інгредієнтами

Це пов’язано із тим, що виробники і так вже додають до неї рослинні добавки, а продають як товар із м’яса, повідомила провідний інженер ДП «УкрНДНЦ» Валентина Андрощук. «В Україні є держстандарт, що регулює склад ковбас. У документі говориться, що він включає м’ясо. Але, як мені розповіли виробники, ковбасу можна виробляти взагалі без нього. Тому я не розумію, чому цей продукт називається «ковбасою?» — висловилася фахівець.

В Україні є держстандарт, що регулює склад ковбас. У документі говориться, що він включає м’ясо. Але, як мені розповіли виробники, ковбасу можна виробляти взагалі без нього.

Валентина Андрощук додала, що в агентстві стандартизації підготували проект технічних умов м’ясо–рослинного продукту. Він поки не прийнятий. Але це потрібно, тому що тоді офіційно це буде коштувати дешевше. Ми не проти такої продукції на прилавках, але нехай вона буде зроблена за стандартом. «Може, це підійде для пенсіонерів, у яких пенсія до 1 000 гривень, і вони не можуть купити ковбасу», — сказала вона.

Telegram Channel