Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Зідан — без «Волині», «Шахтар» —  без Фреда, а Порошенко —  з футболкою «Реала»!

Тепер Юлія Тимошенко має сфотографуватися в майці «Барселони».

Фото president.gov.ua.

Зідан — без «Волині», «Шахтар» — без Фреда, а Порошенко — з футболкою «Реала»!

«Підманула, підвела…»: «Зізу» безжально кинув «Реал», а «Волинь» обрала Тлумака!

Зінедін Зідан 31 травня приголомшив футбольний світ заявою про свій відхід із посади головного тренера мадридського «Реала».

«Команді потрібен новий тренер, новий виклик. Команда потребує зміни. Я не впевнений, що зміг би і далі приносити перемоги. Дякую всім за роботу. Від гравців більшого і просити було не можна. Як і від уболівальників, котрі нас чудово підтримували», — таким було прощання «Зізу» з «вершковими». З якими він за неповні три сезони тричі виграв Лігу чемпіонів!

А яким гравцем був цей чолов’яга! Чемпіоном світу (1998) і чемпіоном Європи (2000) у складі збірної Франції, переможцем Ліги чемпіонів (сезону 2001/2002–го) у складі того ж «Реала». Ну й, звісно, володарем «Золотого м’яча» 1998 року!

Коли ж Зінедін зробив свою сенсаційну заяву, вболівальники «Волині» затремтіли від божевільного передчуття. А й справді: чому б колоритному французові алжирського походження не проміняти метушливий Мадрид на спокійний і затишний Луцьк, а галасливий «Сантьяго Бернабеу» — на камерний «Авангард»?

І таки так! Уже наступного дня — першого червня — «Волинь» оголосила ім’я нового головного тренера! Щоправда, як не прикро було бідоласі Зідану, керівництво «хрестоносців» зупинило свій вибір на Андрієві Тлумаку. 39–річний екс–голкіпер львівських «Карпат» великого тренерського досвіду поки що не має. Ну то й що! У «Зізу» в січні 2016–го теж мало хто вірив…

До речі, відтоді «Волинь» уже встигла «підписати» новачка — ним став Денис Кожанов. Останнім клубом екс–гравця Національної збірної України, нагадаємо, був рівненський «Верес».

«Ах ти ж Педро!»: Тимошенко третю ніч не спить — у Порошенка тепер є ще одна штука, якої в неї немає…

От не виборов би Київ право проведення цьогорічного фіналу Ліги чемпіонів. Не пробився б туди той таки мадридський «Реал». Не «начудив» би на полі НСК «Олімпійський» німецький воротар «Ліверпуля» Лоріс Каріус (за найсвіжішою інформацією, він догравав і помилявся… зі струсом мозку!). Не бачив би цього мадридського тріумфу наживо іспанський король Хуан Карлос, котрий сидів прямісінько по праву руку від Петра Порошенка. Не було б неабиякого пожвавлення в українсько–іспанських відносинах. Як–от першого за понад 20 років офіційного візиту Президента України до Іспанії. І не мав би Петро Олексійович «іменної» футболки «Реала» з номером «1», подарованої йому особисто президентом «вершкових» Флорентіном Пересом!

Це не перша «іменна» футболка в колекції Президента України. Свого часу брати Суркіси презентували йому форму київського «Динамо», щоправда, з уболівальницьким» номером «12».

А що — Кейлор Навас на воротарській позиції мадридців задовольняє далеко не всіх. Нового Ікера Касільяса спробуй нині знайти. А наш Петро Олексійович — козак не з лякливих! Якщо треба буде, не лише ефектний сейв видасть, а й кілька «мертвих» м’ячів упродовж матчу потягне! Та що там казати — сама поява на полі габаритного українця неабияк деморалізує суперника!

Нагадаємо також, що це не перша «іменна» футболка в колекції Президента України. Свого часу брати Суркіси презентували йому форму київського «Динамо», щоправда, з «уболівальницьким» номером «12».

З «гірників» — у «червоні дияволи»…

Опорний півзахисник донецького «Шахтаря» Фред таки підписав контракт з англійським «Манчестер Юнайтед»!

Подейкують, що англійський клуб виклав за бразильця близько 60 мільйонів євро, що робить цей перехід найдорожчим не лише в історії «Шахтаря», а й усього вітчизняного футболу.

Нагадаємо: п’ять років тому — в червні 2013–го — Фредеріко Родрігес Сантос перейшов у донецький «Шахтар» із бразильського «Інтернасьйонала» за в чотири рази меншу суму!

Тож, із фінансового погляду, клуб Ріната Ахметова може задоволено потерти долоні. Зі стратегічно–ігрового — є підстави почухати потилицю. Адже спробуй його — такого — замінити!

Мабуть, уже найближчими днями до не бідніючої на футбольні таланти Бразилії вирушить цілий загін скаутів «Шахтаря»…

Telegram Channel