Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівненщина: коротко про головне

Найголовніші події Рівненської області.

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

 «Переробка сміття в Україні неможлива через брак грошей», – вважає міський голова Рівного Володимир Хомко. Причиною цього є низький тариф на послугу з його вивезення. 

Власний проект облаштування набережної вздовж Басівкутського озера подав на «Громадський бюджет» голова Рівненської ОДА. Олексій Муляренко пропонує створити пішохідну та велодоріжку, встановити освітлення. Коштує проект приблизно півтора мільйона гривень. Рівняни тим часом жартують, що у Рівному може з’явитися «губернаторська набережна».

У Рівному співочий фонтан, який відкрили у квітні, перетворили в басейн. У вихідні кількість людей, які охоче купалися в ньому, зросла. Тут хлюпочуться діти, а батьки нічого їм не кажуть. «То хіба ж той фонтан витримає?! Як тільки понеділок – тут працюють ремонтники. Люди справді його ламають», – зазначають небайдужі рівняни.

Солдата засудили на 3 роки та 2 місяці позбавлення волі за дезертирство. У Рівненському суді доведено, що 29 серпня 2017 року  військовослужбовець-контрактник  умисно, з метою назавжди ухилитися від військової служби в умовах особливого періоду, самовільно залишив військову частину та близько 6 місяців проводив час поза об’єктом.

 У неділю 10 чepвня Рівненщину відвідає Святiйший Пaтрiapх Київcький і вcієї Рyси-Укpaїни Фiлaрет

 Роботи з осушення боліт у заказнику «Альманські болота», що проводить Білорусь, призводять до осушення території у Рівненському природному заповіднику. Через це зникає їхня унікальна флора та фауна. Білоруські лісівники скаржаться, що зі сторони України до них приходять стихійні пожежі. Для їхнього  запобігання вони почали будувати дороги через болота й мережу каналів для регулювання рівня води. Це загроза не лише для унікальної місцевості Білорусі, а й України.

У неділю 10 чepвня Рівненщину відвідає Святiйший Пaтрiapх Київcький і вcієї Рyси-Укpaїни Фiлaрет. У день Всіх святих землі Української він очолить богослужіння у Cвятo-Гeоргіївcькому чoлoвічому монaстирі на Козaцьких Могилax, що в селі Пляшева Радивилівського району Рівненщини. Мoлитимутьcя cвященики за cпокій дyш зaгиблих козaкiв і новiтніх гeроїв, які пoлягли за незaлeжність Укрaїни. 

10 діток із Рівненської області цього року відпочиватимуть в Іспанії. У Мадриді в ресторані «Miraflores» відбувся благодійний вечір-аукціон на підтримку Барселонського проекту «Посмішки з України». Громада українців зібрала 2520 євро для відпочинку близько 30 дітей із нашої країни. Усі лоти для продажу були надані нашим відомим футболістом Романом Зозулею, який нині грає у клубі «Альбасете». Головним організатором цього заходу стала засновник благодійної організації в Мадриді «Ланцюжок добра» рівненчанка Наталя Богацька.  

Telegram Channel