Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

10 мільйонів гривень отримав за виготовлення біометричних закордонних паспортів луцький Центр надання адміністративних послуг цього року. Наразі працівники департаменту в цьому напрямі працюють у дві зміни і невдовзі докуплять ще 
3 станції для прийому документів на закордонні паспорти. Минулого року ЦНАП заробив 13 млн гривень.

Лося  збив на трасі Ковель—Київ автомобіль Audi біля урочища «Глина».  Ці тварини занесені до Червоної книги України.  «Маневицьке лісове господарство» звернулося з офіційною заявою до працівників правоохоронних органів за фактом загибелі парнокопитного та щодо зникнення винуватця ДТП з місця пригоди.

Луцькому будинку престарілих подарували тренажери. Обладнання для реабілітації хворих у закладі придбали благодійники. До цього часу в геріатричному пансіонаті був спортивний зал, облаштований у 1982 році, тож проблема реабілітації людей з інвалідністю була актуальною. 

У містах Ковель і Нововолинськ, а також у Турійському районі відтермінували відкриття пришкільних дитячих таборів через високий рівень захворюваності на кір. У них школярі мали перебувати вдень.

 Понад 200 сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на Волині не мають житла. Цьогоріч у районах області передбачили 2,4 мільйона гривень на співфінансування купівлі житла. Минулого року за кошти програми придбали 19 будинків і квартир. Ще 7 квартир і 1 будинок купили за кошти державної субвенції.

 Вирощування топіарій – «живих» скульптур, сформованих із зелених насаджень, розпочали на проспекті Молоді в Луцьку. Відтак у місті з’явились цікаві композиції у вигляді дельфінів. Це своєрідний каркас, який обростає зеленою рослиною. А згодом її підстригають, щоб надати потрібної форми.

Луцький національний технічний університет «обійшов» Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки у всеукраїнському рейтингу вишів за сучасними тенденціями розвитку. Так, ЛНТУ зайняв 74-ту позицію серед українських ВНЗ із кількістю балів – 23,57, а СНУ посів 80 сходинку, набравши 23,29 бала.

Шість сучасних 3-D принтерів придбає Княгининівська спеціалізована школа-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки». На закупівлю обладнання планують витратити 20 тисяч гривень. Використовувати їх будуть на заняттях з інформатики, фізики, хімії, біології математики. Відповідний тендер оголосили на сайті публічних закупівель ProZorro. n

Telegram Channel